Neįtikėtina technologinė pažanga: Kinijoje testuojamas sunkiai suvokiamos spartos belaidis internetas

5G 6G

Kinija išbandė itin greitą belaidį internetą, kurio atsisiuntimo greitis siekia iki 300 Gbps. Tai daugiau nei 10 kartų greičiau nei dabartinis 5G standartas. Šį bandymą atliko 25-asis Antrosios Kinijos aviacijos mokslo ir pramonės akademijos institutas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Neįtikėtina technologinė pažanga: Kinijoje testuojamas sunkiai suvokiamos spartos belaidis internetas

Ši technologija naudoja terahercų (THz) dažnius, kurie yra aukštesni nei naudojami dabartiniuose 5G tinkluose. THz dažniai suteikia galimybę pasiekti daug didesnius greičius, tačiau turi ir tam tikrų iššūkių. Vanduo ir kitos medžiagos lengvai sugeria THz bangas, kas riboja jų diapazoną, lyginant su žemesnio dažnio bangomis.

Kitas iššūkis yra tas, kad THz technologija vis dar yra ankstyvoje vystymosi stadijoje. Bandymo metu Kinija pirmą kartą pasiekė tokį didelį greitį naudojant THz technologiją. Tačiau tyrėjai mano, kad minėtus iššūkius galima įveikti. Be to, THz technologija gali iš pagrindų pakeisti belaidį ryšį.

JAV yra susirūpinusi dėl Kinijos pirmavimo 6G plėtroje. JAV vyriausybė skyrė 1 mlrd. JAV dolerių 6G tyrimams, tačiau neaišku, ar to pakaks norint pasivyti Kiniją.

Praėjusį penktadienį Baltieji rūmai susitiko su industrijos lyderiais aptarti naujos kartos belaidžio ryšio – 6G. Baiminamasi, kad kitos šalys, pavyzdžiui, Kinija, užims pirmaujančią poziciją kuriant 6G ryšio standartus. JAV nerimauja, kad Kinija galėtų dominuoti 6G rinkoje, o tai turėtų didelės įtakos ekonomikai ir nacionaliniam saugumui.

Belaidžio ryšio ateitis yra šviesi. 6G užtikrins dar didesnį greitį, mažesnį delsos laiką ir geresnį energijos vartojimo efektyvumą nei 5G. Dėl to gali atsirasti daug naujų pritaikymo sričių.

Virtuali realybė ir papildyta realybė praktiškai nesiskiria nuo realybės. Holografinis bendravimas leidžia žmonėms bendrauti tarpusavyje taip, tarsi jie būtų viename kambaryje. Savarankiškai važiuojantys automobiliai gali komunikuoti tarpusavyje ir su juos supančia infrastruktūra. Išmanieji miestai gali rinkti ir analizuoti duomenis realiuoju laiku, kad pagerintų eismo srautus, energijos naudojimą ir visuomenės saugumą.

Lenktynės dėl 6G tik prasideda ir akivaizdu, kad Kinija pirmauja. 300 Gbps interneto atsisiuntimo greičio pasiekimas yra šuolis į ateitį. Todėl JAV turėtų įdėti daugiau pastangų, jei nori neatsilikti.

3 komentarų

Valter

Taip kad su Kinija ir Rusija juokaut nereikia ir geriau jieim nusileist o jei ne europa zlugus o amerika tik egzistuos nes ji jau dabar griuva nuo banku

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas