Netrukus galėsime pamiršti grynuosius ir banko korteles: naujos kartos mokėjimai jau prieinami net ir turguje, tačiau tai dar ne viskas

Pranešimas spaudai

2024-02-04, 16:00

65 komentarai (-ų)

Sektoriuose, kuriuose nuo senų laikų cirkuliuoja daug grynųjų pinigų, pavyzdžiui, turgavietėse, grožio salonuose ar autoservisuose, pastebimas itin išaugęs poreikis mokėjimus priimti kortelėmis ir kitomis bekontakčio mokėjimo priemonėmis, rodo naujausi „Citadele“ banko duomenys.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Netrukus galėsime pamiršti grynuosius ir banko korteles: naujos kartos mokėjimai jau prieinami net ir turguje, tačiau tai dar ne viskas

Šis bankas, pirmasis Baltijos šalyse pasiūlęs verslo atstovams be papildomos įrangos išmanųjį telefoną naudoti kaip bekontakčių banko kortelių skaitytuvą, skaičiuoja, kad iš viso per pusantrų metų tokią inovaciją jau naudoja daugiau nei 2 000 klientų, o per 18 mėn. su „Citadele Phone POS“ Baltijos šalyse buvo priimta daugiau nei 5 mln. eurų mokėjimų.

„Aktyviausi šio bekontakčių mokėjimų sprendimo naudotojai yra smulkiojo verslo atstovai, taip pat sau darbo vietą sukūrę asmenys, kurie individualiai teikia paslaugas ar pagal užsakymus gamina prekes ir pristato jas užsakovams. Daugiausia šios programėlės naudotojų sudaro įvairaus maisto prekybininkai (28 proc.), restoranai (11 proc.) ir pavežėjai (11 proc.). Tarp klientų taip pat yra grožio paslaugas teikiančių asmenų (9 proc.), drabužių prekybininkų (6 proc.) ir autoservisų (5 proc.)“, – teigia „Citadele“ banko Baltijos šalių lėšų valdymo ir prekybos finansavimo tarnybos vadovas Romas Čereška.

Iš visų Baltijos šalių daugiausia šio inovatyvaus mokėjimų sprendimo naudotojų yra Latvijoje, tačiau nuo jos nedaug atsilieka Lietuva, o mažiausias populiarumas fiksuojamas Estijoje. Vidutiniškai per mėnesį su šiuo bekontakčių mokėjimų sprendimu įvykdoma kiek daugiau nei 11 tūkst. operacijų, o vidutinė atsiskaitymo suma siekia 28,46 euro.

„Nors šią inovaciją kūrėme galvodami apie smulkiuosius verslininkus, šiandien matome, kad bekontakčių mokėjimų sprendimu domisi ir didesni verslai. Pavyzdžiui, Lietuvoje didžiausia atsiskaitymo „Phone POS“ suma siekia beveik 80 tūkst. eurų.

Taip pat turime keletą klientų, kurie programėle naudojosi užsienyje, pavyzdžiui, dalyvaudami mugėse – tai suteikė jiems galimybę paprastai, greitai ir patogiai priimti bekontakčius atsiskaitymus, nes tam nereikėjo nei papildomos įrangos, nei papildomų išlaidų, tokių kaip fiksuotas mėnesinis mokestis. Tiesa, svarbu paminėti, kad bekontakčių mokėjimų programėlę užsienio šalyse galima naudoti tik išimtiniais atvejais, bet ne nuolat atsiskaitymams priimti“, – dalijasi R. Čereška.

Specialistas teigia, kad pasiūlyti tokį sprendimą paskatino kasmet sparčiai augantis individualią veiklą vykdančių žmonių skaičius ir supratimas, jog gyventojai vis rečiau nešiojasi grynųjų pinigų, dažniau renkasi elektroninius mokėjimo būdus.

„Per pastaruosius keletą metų, ypač pasibaigus pandemijai, akivaizdžiai pasikeitė gyventojų atsiskaitymo įpročiai – šiandien už prekes ar paslaugas jie nori atsiskaityti greitai, patogiai ir, svarbiausia, saugiai, todėl neretai renkasi elektroninius mokėjimo būdus. Dėl šios priežasties smulkieji prekybininkai taip pat ieško būdų, kaip atliepti besikeičiančius vartotojų lūkesčius – galima pastebėti, kad net ir turgavietėse, kuriose nuo senų laikų įprasta atsiskaitinėti grynaisiais pinigais, šiandien vis dažniau galima tai padaryti naudojant korteles, išmaniuosius telefonus, mokėjimo žiedus, apyrankes, laikrodžius ar kitas elektroninio mokėjimo priemones“, – teigia R. Čereška.

Šis mokėjimo būdas yra saugus – atsiskaitant kortelės duomenys nėra išsaugomi įrenginyje, be to, programėlė neleidžia fiksuoti (vaizdo įrašu ar darant ekrano nuotrauką) telefono ekrane atliekamų veiksmų, o klientams prieiga prie jos suteikiama išanalizavus jų vykdomą veiklą ir pasirašius sutartį.

65 komentarų

Giesha83

Mus jau VALDO pff... Tik mes priverčiami galvoti kad musu nevaldo... Tuoletinis popierius ir folija išgelbės žmogu 😁 ✌

Grynuolis

Ir ateis visiška vergija su grynųjų nebuvimu, neįtiksi valdžiai kažkuo, paburnosi prieš ją ar teisybės paieškoti ir pyst tavo visom sąskaitom blokas ir išeini ubagais. O kad tai bus įrankis valdyti nepaklusniuosius tai faktas, kaip celofanui (gali jis patikti, gali ne) nei vienas bankas Lietuvoje sąskaitos neatidaro, demokratija? Vargu.

Nina

Aš visada moku tik grynais neturiu jokios bankininkystės ir nereikia taip sunki gyventi kitose šalyse to nėra tik pas mus visko sumąstė visu tie jauni pasens ir jiems bus sunku jei tel suges tai kaip tada bus ar elektros nebus nemasto kad taip galvoja

Svajunas

Naudokime kuo dazniau grynuosius pinigus,negalesiu susitaikyti su ta mintim jei fdrug panaikintu grynuosius,nzvn ivyktu tikrai kaskas baisaus ko lietuvos Istorija dar nemate.

Bambekliams

Tai, kas čia parašyta yra naujos banko paslaugos reklama verslininkams. Niekas nevers jūsų atsiskaitinėti tokiu būdu, jeigu jis jums nepatinka. Jau dabar kai kurie turgaus prekeiviai leidžia atsiskaityti banko kortele naudojant belaidį kortelių skaitytuvą, bet niekas nereikalauja atsiskaityti tik elektroniniu būdu.

Lankytojas

Ko toliau, tuo durniau mūsų šioje lietuvėlėje.kažkam matomai naudinga bus. O mums,tik blogiau
Absurdas

Juokdariai

Cieli 2000 (du tūkstančiai) naudojasi, tai visi dabar pereiti turės? Eikit velniop su tokiais tyrimais.

Paulius

Dar vienas aspektas,nebus jokio veiksmo,juk vistiek yra įprotis,malonumas atsiskaityti grynaisiais,juk žmogus skaičiuoji pinigus,išimi įdedi į pinigine,tai stimuoliuoja smegenų veikla,ir jautiesi geriau.O čia,tai tik žmonių kontrolė,ir skaičiuoti žmonių pinigus reikalui esant pasiskolinti krašto gynybai,ar ES skolas padengti,o jums duos nuvertėjimo lakštus ne auksinus,o popierinius.Aišku nori sumažinti šešėlį,bet tai reikėjo daryti nuo 1991.01.13.Bekontakčiai mokėjimai irgi nėra saugus būdas atsiskaityti.Tai jau darosi autokratinis,arba sovietinis režimas,nes jeigu gyvename demokratinėje valstybėje,tai žmogus turi teise rinktis kaip jam patinka atsiskaityti.Musu šalis per daug silpna tokiems pokyčiams,ir prasiskolinusi,juk grynieji pinigai dar suteikia žmonėms darbo vietas.Tegul visos didžiosios šalys pradeda nuo šito reikalalo,tad pažiurėsim kaip sekasi.

Viktoras

Baikim banbet juk mes lietuvei vieninga tauta o sinjorais tapsime visi ar butumet laimingi jei jūsų vaikai lauktu jūsų mirtes

Rimas

Niekada neatsisakysiu,ne as ne manau smegenu turintis zmogus!! Vien delto kad bankai jau baige kelnes numaut,ir bobutes sukciai lengviau apmauna.TAI TAIP KAD GALIT NERASINET NESAMONIU IR BANKAM ZURNALIUGOS NELYSKIT Y SIKNA!!!

Lankytojas

SU GRINAIS PINIGAIS KAM GALIU.PASKOLINT KAS ČIA DURNIZMĄ

Nebus ir banku

Kam tada bankai reikalingi? Jei valiuta skaitmenine?
Reikes tik viesos platformos, pavedimams. Bankus per borta ir tiek ziniu.

Žalias už grynus

Tik 2000 klientų iš 3000 000 gyventojų , tik 11000 operacijų per mėn. Ir norima įtikinti, jog tai geriau ir masiškai vartojama. Kiek manipuliacijos! Akivaizdu, jog taip bankui naudingiau kontroliuoti , rinkti info, imti pelną, apriboti laisvę ir pasirinkimą..
Grynieji yra žmonių laisvė, nepriklausomai nuo tarpininkų, nedidina pelno pašaliniams sandoryje, nereikia prašyti leidimo pasinaudoti savo pinigais, nereikia interneto, papildomos įrangos, niekam neturi aiškintis. Kuo paprasčiau atsiskaityti grynais, tuo patogiau, žymiai saugiau ir greičiau, nieks nenurašys tavo pinigų ir nelandžios po tavo piniginę. Bankai negeba suvaldyti internetinių sukčių ir prarandami milijonai iš bankų.

Egidijus

Ne šie senjorai, kurie nesugeba pasinaudoti esamomis galimybėmis kūrė dabartinį pasaulį su dirbtinu intelektu, nano technologijomis ir kvantiniais kompiuteriais. Tamsumas yra kiekvieno asmeninis pasirinkimas, kuris nenusipelno gailesčio. Pažįstu aklą moterį, kuri savarankiškai išmoko graikų kalbą ir išdrįso keliauti po pasaulį. Tamsumas neleidžia uždirbti. Pirkėjai noriai mokėtų brangiau, jei būtų patogus atsiskaitymas. Mugėje surinkite bent 1000 Eur per dieną ir jums nereikės ašaroti dėl mažų pajamų. Skurdas yra mąstymo pasekmė - vieni ieško priežasčių verkšlenti, o kiti išeičių.

Algis

Palaukite....sulauksite ir jūs 64,tik neduok Dieve,kad jau tokiame amžiuje butumete neigalus -vienisas asmuo!

Stanislava

Jeigu kas nori lindeti internete tegul lindi.man minimaliai reikalingas,ir aš vertinu grynuosius.korteleje laikau minimum pinigų,nes taip aš maziau išleidžiu.

Lietuvis

Oi oi kokia kaip bus patogu.Kodel neraso kiek milinonu uzdirbs bankas juk musu pinigai bus ju pinigai,kai pirksi smulkmena viskas okei o kai suma didesne tai kam tau reik ir kiek cia nuo taves nupliesti.Jau dabar kai priverte atlyginimus gauti tik per bankus as turiu jam atsekti uz perskaicevima uz kortele uz didene suma jei reik tokios.Kazkas lieka ir ta suma dideja jie tais musu pinigais daro bizni .O kai toks zmogelis mirsta jo pinigeliu is banko taip greit nepaimsi jie matai turiu dar bankui dirbti nes prarado klijanta

Taigi

Taigi problema su
palikimu, mokestininkams ir notarui didelės sumos.

Joana

Nebenusišnekėkit, tik gryni, nepatikima per el. bankininkystę, buvo dingę pinigai, po to atsirado. O ką darys senjorai. Galvokit apie liaudį, o ne apie save.

Lankytojas

Tik už grynus

Lankytojas

Ką darįs tie,kurie turi bėdų su antstoliais ir pan.,juk liks visai basi,jei ne dėl savo kaltės prisikaupė skola ir nepajėgus išmokėti pilnos sumos už alimentus, jei tiek neuždirba,pvz.alga minimumas,atskaičius lieka 340€,belieka nusišaut

Giedriua

Kaip su kaimo žmonėmis atsiskaityt? Debilai!

ponas Niekas

Oficialiai prekiaujantys gali pasidaryti telefoną kaip skaitytuvą ir priimti mokėjimus iš kitų telefonų ar banko kortelių

Mirena

Čia gal Elonas Muskas jau į Balbieriškį atvažiavo su savo technologijom! Pypiec, pypiec, lietuvaičiaia, runkeliai! O mes dar su bankomatais neišmokom naudotis,,,

Ona

Nori pasisavinti valdžia žmoniu pinigus,jau pensiju fondus pralošė,pavogė,tai vis galvoja,kaip dar nušvilpti jei bus bankuose ,nebus grynujų,be jokio vargo vogs, ir sakys ,kad skolinasi,eina jie visi na-hui,tik gryni pinigai

Ne

Kodel durnele propaganda skleidi o dabar to nepadare? Noretu iskart padarytu ijungti Lietuvos nemastantieji logika, grinieji dar ilgai bus baikit zyst

DA

Nesidziukit ,pratina kad tik greiciau panaikint grynuosius,o va airiu finansu ministras atvirkščiai,nurode kad būtų visur prieinama su grynais pinigais

Emigr.

Ką bedsugalvotu ,kokuas tai programėles ,internetu nepirksiu ,nemokėsiu , nesinaudosiu. Žinau kaip viskas vyksta užsienyje ,tenai atsiskaito kaip kas nori,nėra prievartos.

Ona

Kas liečia su telefonu.nieko negalėčiau nei nusipirkti.išeinu į miestą jau ryšio nėra.net jau ir nebenešioju telefono jokios naudos.visiškai nesaugu

Lankytojas

O ką senjoras reiks daryti,jie ir
Vardus jau užmiršta,o kur čia per
tokius aparatus,liks nevalge,mirs!!!!!

Ne

Nieks grinuju nepanaikina baikit nemastantieji zyst tas ir tas bus kaip parduotuvej 🤡

As

Nu ir batai tada valdzia su tavim gales daryt ka nori jei busi nepalankus tau uzblokuos visas tavo saskaitas o be grynuju kas tu niekas

Batas

Šiaip tai išmokau apsieiti be grynųjų pinigų. Paskutinį kartą ėmiau gal tik 20€, kai vasarą ėjau į turgų pirkti uogų uogienei virti. Kažkaip išsiverčiu.

Arminas

Šiandien kuro kolonėlėje vaikinas keikė telefa,kad negali susimokėt už kava. Kaip atsiskaityt už kura,prekes jei nėra ryšio?🙂

Rita

Labai nelaukiu tos dienos,kai neliks grynūjų.
Gal kam ir naudinga,bet ne mums,paprastiems žmonėms.
Ką daryti pagyvenusiems žmonėms?

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas