„OpenAI“ kalba su TSMC dėl savo lustų gaminimo, aiškėja ir kokios yra to priežastys

MiTech.lt

2024-01-27, 16:36

0 komentarų

Vienu pagrindinių diskusijų objektu pastaruoju metu virtęs paieškos variklis „ChatGPT“ akimirksniu sukuria sklandų, jei pageidaujama – net ir rimuotą tekstą, kurį sunku atskirti nuo parašyto žmogaus.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„OpenAI“ kalba su TSMC dėl savo lustų gaminimo, aiškėja ir kokios yra to priežastys

Pranešama, kad „OpenAI“ inicijuoja patentuoto dirbtinio intelekto apdorojimo sprendimo mokslinius tyrimus ir plėtrą – mokslinių tyrimų organizacijos generalinis direktorius Samas Altmanas komentavo neefektyvų duomenų centrų veikimą, kuriuose sumontuoti „Nvidia H100“ ir „A100“ akseleratoriai.

Jis numato ateities scenarijų, pagal kurį jo bendrovė taps mažiau priklausoma nuo NVIDIA paruoštų dirbtinio intelekto grafikos procesorių ir pradės diegti pagal užsakymą pagamintus dirbtinio intelekto lustus. Trumpame „Reuters“ interviu taip pat pabrėžiamas Altmano noras ieškoti alternatyvių energijos šaltinių.

„Tai motyvuoja mus eiti daugiau investuoti į (branduolinę) sintezę“. Dirbtinio intelekto pramonės šakų augimas sukėlė precedento neturinčią įtampą energijos tiekėjams, todėl technologijų įmonės gali būti pusiau priverstos ieškoti taupios įmonių techninės įrangos.

Laikraštis „Financial Times“ pratęsė šios savaitės „Bloomberg“ pranešimą apie tai, kad „OpenAI“ domisi investiciniais partneriais Artimuosiuose Rytuose. „Financial Times“ pranešime teigiama, kad Altmanas derasi su milijardieriumi verslininku šeichu Tahnoonu bin Zayedu al-Nahyanu, Jungtinių Arabų Emyratų karališkosios šeimos nariu.

Pranešama, kad „OpenAI“ vadovybė derasi su TSMC – „Financial Times“ teigia, kad Taivano lustų gamykla yra idealus gamybos partneris. Šis atskleidimas prieštarauja naujausiems „Bloomberg“ pranešimams apie galimą „OpenAI“ užsakomąją dirbtinio intelekto lustų įmonę, kurioje dalyvautų specialiai tam skirtos gamyklos. Teigiama, kad visas projektas yra ankstyvoje kūrimo stadijoje, todėl Altmanas ir jo kolegos greičiausiai nagrinėja įvairias galimybes.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas