Pandemija baisi ne visiems: „Lenovo“ gali pasigirti rekordiniais finansiniais metais

Lukas Snarskis

2021-05-31, 15:45 (atnaujinta 2023-03-04, 11:45)

0 komentarų
Pandemija baisi ne visiems: „Lenovo“ gali pasigirti rekordiniais finansiniais metais

Daugeliui kompanijų pastarieji metai tikrai nėra patys geriausi, tačiau ši taisyklė galioja tikrai ne visiems. Kinijos kompanija „Lenovo“ paskelbė pilną 2020/2021 fiskalinių metų ataskaitą, kuri atskleidžia įspūdingus rezultatus. „Lenovo Group“ ketvirtojo ketvirčio metu užfiksavo puikius rezultatus ir sugebėjo peržengti 60 mlrd. JAV dolerių pajamų ribą.

Remiantis pateikiama ataskaita, visa „Lenovo Group“ fiksavo augimą, o tai rodo, jog visi šios bendrovės verslai juda tinkama linkme. Ne paslaptis, kad kinai jau kuris laikas demonstruoja ypatingą nuoseklumą, o tuo pačiu ir nuolat plečia savo veiklos sritis. „Lenovo“ pasižymi „3S“ verslo strategija, jog daugelyje sprendimų pirmenybė yra teikiama technologijoms ir akivaizdu, kad tai duoda apčiuopiamos naudos.

Atsižvelgiant į pateiktus finansinius rodiklius, galima matyti, jog „Lenovo Group“ pajamos augo 48 proc. iki 15,6 mlrd. JAV dolerių. Nesunku pastebėti ir 392 proc. pelno prieš mokesčius augimas, o tuo pačiu užfiksuotas ir 512 proc. pelno po mokesčių augimas, kuris yra rekordinis. Tai turėtų būti geros žinios iš „Lenovo“ akcininkams, kurie už 2020/2021 finansinius metus turėtų gauti po 0,0309 JAV dolerių dividendų už akciją.

Bendraudamas su žiniasklaida, „Lenovo“ generalinis direktorius Yuangingo Yangas pasidžiaugė, jog paskutinį fiskalinių metų ketvirtį bendrovė sugebėjo užfiksuoti geriausius rezultatus per pastarąjį dešimtmetį. Kaip jau minėjome, tai leido peržengti 60 mlrd. JAV dolerių ribą.

Didžiulį indėlį į tokį visos „Lenovo Group“ augimą pridėjo nešiojamų kompiuterių, planšečių, debesijos technologijų ir išmaniųjų telefonų sektoriai. Pastebimas ir labai sėkmingas augimas pasauliniu mastu, o geriausi rezultatai buvo užfiksuoti Europoje, Šiaurės Amerikoje bei Azijos ir Ramiojo vandenyno regionuose.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas