IFA 2024 parodoje – „Samsung“ dirbtinio intelekto pasaulio vizijos pristatymas: pademonstruoti nauji įrenginiai ir kasdienybę keičiančios funkcijos

Pranešimas spaudai

2024-09-05, 17:04 (atnaujinta 2024-09-05, 18:32)

0 komentarų

Technologijų bendrovė „Samsung“ rugsėjo 5 d. prasidėjusioje tarptautinėje elektronikos parodoje „IFA 2024“ pristatė naujausias inovacijas, kurios pratęsia kompanijos „DI visiems“ pristatytą viziją.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
IFA 2024 parodoje – „Samsung“ dirbtinio intelekto pasaulio vizijos pristatymas: pademonstruoti nauji įrenginiai ir kasdienybę keičiančios funkcijos

Laikydamasi šio tikslo, bendrovė siekia, kad intelekto (DI) technologijomis ir jų teikiamais privalumais galėtų pasinaudoti kaip įmanoma daugiau žmonių.

Konferenciją sudarė dvi pagrindinės temos – „DI susitinka su pasauliu“ ir „DI susitinka su jumis“. Pirmojoje temoje „Samsung“ ir jos partnerių atstovai nagrinėjo, kaip DI globaliu mastu gali pasitarnauti sprendžiant tvarumo, energijos taupymo ir socialinės gerovės klausimus. Antrojoje dalyje buvo akcentuojama technologijų nauda asmeniniame lygmenyje, keičiant vartotojų kasdienybę ir gerinant jų gyvenimo kokybę.

„IFA 2024“ taip pat buvo anonsuoti nauji kompanijos viziją įkūnijantys produktai – išskirtinės kokybės „Premiere“ namų projektoriai, „Bespoke“ šaldytuvai, skalbyklės ir kitos naujienos.

„Nuo pernykštės „IFA“ parodos diskusijų apie DI vaidmenį mūsų gyvenime tik padaugėjo. Todėl dedame daug pastangų, kad šią technologiją paverstume dar prieinamesne, kartu parodydami jos potencialą supaprastinti mūsų gyvenimą. Tikime, kad DI turėtų būti kaip antra pora rankų, kurios bet kada būtų pasiruošusios padėti vartotojams ir juos supančiam pasauliui. Todėl mūsų DI produktai žmonėms leidžia daugiau laiko skirti svarbiems dalykams – nuo mylimų žmonių, pomėgių, iki mūsų planetos apsaugos“, – sakė Benjamin Brown, „Samsung Europe“ marketingo vadovas.

DI visiems

„Samsung“ DI vizija apima platų DI įrenginių asortimentą, pradedant mobiliaisiais įrenginiais ir baigiant buitine technika. Iki 2024 m. pabaigos bendrovė tikisi pasiekti, kad jos klientų rankose atsidurtų 200 milijonų „Galaxy“ DI įrenginių. Tyrimų duomenimis, net 66 proc. vartotojų ieško būdų atrasti daugiau laiko mėgstamoms veikloms, tačiau vos 15 proc. teigia suprantantys, kaip DI gali būti pritaikytas kasdieniniame gyvenime. Ši situacija „Samsung“ suteikia progą vartotojams parodyti, kaip DI gali pasitarnauti visų mūsų naudai.

Prie šio tikslo prisidės po „IFA“ parodos pasirodysiantis „One UI 6.1.1“ programinės įrangos atnaujinimas, kuris naujųjų „Galaxy Fold6“ ir „Galaxy Flip6“ DI funkcijas suteiks anksčiau išleistiems „Galaxy S24“, „Galaxy Fold5“ ir „Galaxy Flip5“ modeliams. Vienos jų – „Tiesioginis vertimas“, kuris realiu laiku verčia pokalbius, ir „Paieška apibraukiant“, leidžianti greitai atlikti paiešką internete apie dominančius atvaizdo ar teksto elementus.

Į šį naujinį bus įtrauktos ir visiškai naujos saviraiškos programėlės. Tarp jų – „Sketch to Image“, kuri vartotojams leidžia vizualizuoti savo idėjas naudojant pagal paprastą piešinį sugeneruotus paveikslėlius, ir „Portrait Studio“, padedanti susikurti asmeniškesnį savo avatarą ir jį naudoti internete.

Ne ką mažesnį vaidmenį šioje kompanijos vizijoje atlieka jau 500 milijonų įrenginių skaičiuojanti „SmartThings“ ekosistema. Ji įgalina nuotoliniu būdu valdyti visus „Samsung“ DI produktus, pradedant šildymo sistemos reguliavimu išvykus iš namų ir baigiant televizoriaus valdymu be jam skirto pultelio.

DI susitinka su jumis

„Samsung“ tiki, kad DI turėtų pagerinti vartotojų gyvenimo kokybę per suasmenintas pramogų patirtis. Tai pabrėžia konferencijos metu debiutavę „Premiere 9“ ir „Premiere 7“ projektoriai, kurie namų turiniui suteikia iki tol tik industriniuose projektoriuose prieinamą lazerinės vaizdo technologijos kokybę. Gebėdami pasiūlyti DI paremtą rodomo vaizdo raiškos pagerinimą iki 4K, iki 130 colių dydžio įstrižainę bei įtraukiantį garsą, šie įrenginiai taip gyvenamąsias erdves „transformuoja“ į aukščiausios kokybės kino teatrus.

„IFA 2024“ metu nebuvo pamiršti ir melomanai bei estetikos gerbėjai – konferencijoje buvo pademonstruota riboto leidimo belaidė kolonėlė „Music Frame“, sukurta bendradarbiaujant su „Universal Pictures“ filmu „Piktoji“ (angl. „Wicked“). Kiek anksčiau šiemet pasirodęs garsiakalbis išsiskiria integruotomis galingomis žemųjų dažnių kolonėlėmis ir „Dolby Atmos“ technologija, todėl geba prisitaikyti prie namų akustikos ir suteikia sodrų, aiškų garsą. Riboto leidimo versija apima du filmo „Piktoji“ paveikslėlius, vieną išskirtinį Glindos ir Elfabos atvaizdą, veikėjų autografus ir autentiškumo sertifikatą.

DI susitinka su pasauliu

„Samsung“ dirbtinį intelektą (DI) laiko priemone, galinčia padėti rūpintis mūsų planeta ir vieni kitais. Įmonė tęsia savo misiją iki 2050 m. pasiekti nulines emisijas, tad šiuo metu net 93 proc. jos DX elektronikos įrenginių gamybos padalinio veiklos jau vykdoma naudojant atsinaujinančios energijos šaltinius. Prioritetą energetiniam efektyvumui teikia ir patys „Samsung“ produktai, kurie tam išnaudoja DI galimybes.

Pavyzdžiui, naujos kartos „Bespoke“ šaldytuvuose įdiegtas DI kompresorius reaguoja į mažiausius temperatūros pokyčius šaldytuvo viduje, automatiškai reguliuodamas variklio greitį, užtikrindamas optimalų šaldymą bei sumažindamas energijos suvartojimą. Be to, „IFA“ parodoje „Samsung“ pristatė „Bespoke AI“ kombinuotą skalbimo ir džiovinimo įrenginį, kuris ne tik atitinka, bet ir penktadaliu viršija A klasės energijos efektyvumo reikalavimus, naudodamas pažangią šilumos siurblio džiovinimo technologiją.

Visgi išmani „SmartThings“ ekosistema lieka svarbiausia „Samsung“ energijos efektyvumo užtikrinimo priemone. Pavyzdžiui, išmanus DI paremtas energijos režimas „SmartThings Energy“ gali sumažinti energijos suvartojimą iki 70 proc., o su „SmartThings Away“ vartotojams nebereikia jaudintis dėl pamiršto išjungti televizoriaus ar šviesų. Jutikliai įvairiuose daiktų interneto įrenginiuose gali nustatyti, kad kambaryje nieko nėra, ir išjungti bereikalingai energiją švaistančias sistemas.

„Samsung“ stendas „IFA 2024“ bus atviras nuo rugsėjo 6 d. iki 10 d. Jį galima rasti Berlyno kongresų centre „CityCube“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas