„Samsung“ priėmė griežtą sprendimą: bendrovės darbuotojai nebegali naudotis daugelio pamėgtu įrankiu, sužinokite kodėl

Vienu pagrindinių diskusijų objektu pastaruoju metu virtęs paieškos variklis „ChatGPT“ akimirksniu sukuria sklandų, jei pageidaujama – net ir rimuotą tekstą, kurį sunku atskirti nuo parašyto žmogaus. Tačiau šis įrankis yra ne tik geriamas, bet ir susilaukia nemažai kritikos.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
„Samsung“ priėmė griežtą sprendimą: bendrovės darbuotojai nebegali naudotis daugelio pamėgtu įrankiu, sužinokite kodėl

„Samsung“ uždraudė naudoti generatyvinį dirbtinį intelektą, pavyzdžiui, „ChatGPT“ ar „Google Bard“ po to, kai, pasak pranešimų, vieno didžiausių bendrovės padalinių darbuotojai į „ChatGPT“ serverius įkėlė vidinį pirminį kodą. Informacija buvo gauta iš „Bloomberg“ pranešimo.

„Samsung“ paskelbė apie naują politiką pateikdama vidinę atmintinę darbuotojams. Ji draudžia naudoti generatyvines DI sistemas įmonei priklausančiuose telefonuose, kompiuteriuose ar planšetėse, taip pat vidiniame tinkle. „Samsung“ taip pat prašo darbuotojų neatskleisti įmonės informacijos naudojant „ChatGPT“ ar panašias paslaugas iš savo asmeninius įrenginių.

Savo teiginiuose „Samsung“ atkreipia dėmesį į tai, kad šios DI platformos naudoja išorinius serverius kai kuriems, jei ne visiems, savo duomenims saugoti, todėl juos būtų sunku apsaugoti ar ištrinti. Jei darbuotojai nesilaikys „Samsung“ politikos, jiems bus taikomos drausminės nuobaudos ir jie gali netekti darbo.

„Samsung“ yra naujausia tai padariusi aukšto lygio kompanijų sąrašo dalyvė – „JPMorgan Chase & Co“, „Bank of America“ ir „Citigroup“ uždraudė arba apribojo „ChatGPT“ naudojimą dėl privatumo sumetimų.

„Bloomberg“ taip pat pažymi, kad „Samsung“ kuria savo dirbtinio intelekto įrankius, skirtus dokumentų vertimui ir apibendrinimui, taip pat programinės įrangos kūrimui.

Žinoma, „Samsung“ draudimas galioja tik jos darbuotojams, tvarkantiems jautrius duomenis. Kiekvienas, turintis „Samsung“ telefoną ar kitą įrenginį, gali laisvai naudoti generatyvinį DI. Beje, „Bing AI“ dabar oficialiai yra naudojamas „Samsung Galaxy“ telefonuose kaip integruotos „SwiftKey“ klaviatūros dalis.

Integruotą „SwiftKey“ klaviatūrą naudojantys vartotojai dabar klaviatūros paieškos skirtuke turės „OpenAI“ pagrįstą „Bing AI“.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas