Silicio slėnyje užvirė įtempta kova: „Apple“ savo darbuotojams skyrė neįprastus ir itin vertingus priedus

Arnas Balčiūnas

2022-01-03, 09:20 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

0 komentarų
Silicio slėnyje užvirė įtempta kova: „Apple“ savo darbuotojams skyrė neįprastus ir itin vertingus priedus

Konkurencija Silicio slėnyje darosi vis labiau įtempta - įvairiose rinkose įsitvirtinusios technologijų milžinės stengiasi įgyti ir išlaikyti talentingus darbuotojus. Ne išimtis ir „Apple“, kuri savo darbuotojams skyrė neįprastu priedus. Pranešama, kad kai kuriems personalo nariams buvo skirti itin vertingi „Apple“ kompanijos akcijų priedų.

Remiantis „Bloomberg“ ataskaita, „Apple“ iš anksto atrinktiems inžinieriams skiria dideles premijas, kad taip paskatintų juos likti savo darbo pozicijose, neiškeliauti į įmones konkurentes, tokias kaip „Meta“, anksčiau žinomą kaip „Facebook“) Remiantis nutekėjusia informacija, atrinkti inžinieriai iš silicio projektavimo, techninės ir programinės įrangos kūrimo ir operacijų sričių buvo informuoti, kad jie šiemet už savo gerą darbą gaus papildomą priedą „Apple“ akcijų pavidalu, kuris svyruoja nuo 50 000 iki 180 000 JAV dolerių.

Dauguma inžinierių gavo akcijų priedų, kurių vertė yra 80 000 – 120 000 dolerių, tačiau tokia premija duodama tik darbuotojams prisiimant tam tikrus įsipareigojimus: akcijų priedai bus gauti per ketverius metus, jei darbuotojai liks „Apple“ ir per tą laiką nepriims darbo kitose įmonėse pasiūlymų.

„Bloomberg“ ataskaitoje taip pat rašoma, kad „tokios išmokos nėra įprastų „Apple“ kompensacijų paketų, į kuriuos įeina bazinis atlyginimas, papildomi kompanijos akcijų vienetai ir piniginė premija, dalis“. „Apple“ kartais skiria papildomas pinigines premijas darbuotojams, tačiau naujausios akcijų premijos buvo netipiškos ir, pasak žmonių, pasirodė itin geru laiku. Akcijų priedai buvo suteikti maždaug 10–20 proc. atitinkamų „Apple“ padalinių inžinierių.

Kupertino mieste, Silicio slėnyje įsikūrusi kompanija informavo savo vadovus, kad šios premijos inžinieriams galėtų būti skiriamos kaip premijinis išmokėjimas už itin gerus darbo rezultatus, aukštus pasiekimus. Per pastaruosius kelis mėnesius „Meta“ praradus daugiau nei 100 darbuotojų, šis žingsnis yra prevencinė priemonė, neleidžianti „Apple“ technologijų milžinei daugiau užleisti „Meta“ savo pozicijų prieš naujo produkto - „Apple AR“ ausinių – pristatymą rinkai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas