Elektros tiekėjo bandymas gudrauti neišdegė: vartotojas laimėjo ginčą su bendrove, sužinokite, kas čia įvyko

Pranešimas spaudai

2024-03-30, 17:54

2 komentarai (-ų)

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) išnagrinėjo ginčą, kilusį tarp vartotojo ir UAB „Enefit” dėl bendrovės vienašališkai pakeistos elektros tiekimo sutarties.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Elektros tiekėjo bandymas gudrauti neišdegė: vartotojas laimėjo ginčą su bendrove, sužinokite, kas čia įvyko

Vartotojas kreipėsi į VERT su prašymu išnagrinėti ginčą, kilusį dėl elektros energijos pirkimo–pardavimo sutarties, perimtos iš UAB „EGTO energija“, vykdymo. UAB „EGTO energija“ nutraukus veiklą, vartotojui elektros energijos tiekimą užtikrino UAB „Enefit“.

Ginčo nagrinėjimo metu VERT konstatavo, kad UAB „Enefit“ pakeitė UAB „EGTO energija“ sutartį, nesilaikė buvusio tiekėjo sutartyje nustatytos sutarties keitimo tvarkos, todėl UAB „EGTO energija“ sutartis turi būti laikoma galiojanti ir vykdoma.

Išnagrinėjusi ginčo nagrinėjimo metu surinktą informaciją, VERT nutarė tenkinti vartotojo prašymą ir įpareigojo UAB „Enefit“ atstatyti iš UAB „EGTO energija“ perimtos sutarties galiojimą ir vykdyti įsipareigojimus pagal minėtą sutartį. Taip pat VERT įpareigojo UAB „Enefit“ per 30 kalendorinių dienų nuo sprendimo įsigaliojimo dienos informuoti VERT ir vartotoją apie nutarimo vykdymą.

VERT rūstybę užsitraukė ir ESO

Priminsime, jog visai neseniai VERT išnagrinėjo ir ginčą, kilusį tarp vartotojo ir AB „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) dėl galimai nepagrįstų leistinos naudoti galios didinimo vartotojo objekte techninių sprendinių.

Vartotojui, pateikus paraišką objekto leistinos galios didinimui, buvo išduotos prijungimo sąlygos, kuriose buvo numatyta tinklo plėtra. ESO vartotoją informavo, kad techniniai sprendiniai grindžiami tuo, kad padidinus objekto galią, nebūtų užtikrinama kitiems vartotojams elektros tiekimo kokybė.

VERT nustatė, kad apskaičiuojant preliminarią prijungimo įmoką, nebuvo atsižvelgta į tai, kad vartotojas prie elektros tinklo rekonstrukcijos turi prisidėti tik ta dalimi, kuri susijusi su vartotojo objektu. Dėl šios priežasties vartotojui priskiriamas apmokėti trumpiausias geometrinis atstumas turėtų būti mažesnis nei ESO buvo priskirtas.

2 komentarų

Romas

Nesistebekite, tai ignitis padalinys,o jo pagrindiniai akcininkai prezidentūroje,seime, vyriausybėje ir jų draugai,o visi
likusieji jų dividendų nešėjai.

Vartotojas

ESO, tai velniu,vagiu ir sukčiu kontora. Neduok dieve su jais turėti reikalų, išdurs lygioje vietoje ir bus teisus, nes jie po valstybės stogu !!!!

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas