2019 metų „OnePlus“ flagmanai neteko programinės įrangos palaikymo, nebegaus net ir saugumo naujinių

Lukas Snarskis

2023-01-23, 07:30

0 komentarų

Programinės įrangos atnaujinimai yra itin svarbus komponentas, kuris reikalingas daugelio įrenginių sklandžiam veikimui. Ne išimtis yra ir išmanieji telefonai. Atnaujinimai suteikia papildomų funkcijų, geresnį veikimą, o taip pat suteikia ir papildomo saugumo. Deja, tačiau daugelis įrenginių turi vos kelis metus trunkantį palaikymą, o vėliau jo netenka.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
2019 metų „OnePlus“ flagmanai neteko programinės įrangos palaikymo, nebegaus net ir saugumo naujinių

Kinijos kompanija „OnePlus“ paskelbė, jog nutraukia dar 2019 metais išleistų „OnePlus 7“ ir „OnePlus 7T“ išmaniųjų telefonų palaikymą. Tai reiškia, kad šioms serijoms priskiriami modeliai nebegaus jokių atnaujinimų – nei funkcinių, nei saugumo. Tiesa, bendrovės atstovai nusprendė tai padaryti paslapčia, o tai sukėlė nemažos dalies vartotojų nepasitenkinimą.

2019 metų „OnePlus“ flagmanus turintys bendrovės gerbėjai tikėjosi sulaukti dar dviejų didžiųjų „Android“ operacinės sistemos atnaujinimų, o taip pat ir papildomų metų saugumo naujinių, tačiau tokios viltys buvo sužlugdytos. Daugelis vadovavosi pasikeitusia bendrovės atnaujinimų politika, tačiau, akivaizdu, tokie lūkesčiai liko nepastebėti.

Dar 2021 metais, „OnePlus“ atstovai išplatino pranešimą, jog visi kompanijos išmanieji telefonai, pradedant nuo „OnePlus 8“ serijos, sulauks trijų didžiųjų „Android“ atnaujinimų bei keturis metus gaus saugumo papildinius. Kaip bebūtų, „OnePlus 7“ ir „OnePlus 7T“ serijos išmanieji į šį sąrašą nepateko. Priminsime, jog prieš tai bendrovė garantavo du didžiuosius operacinės sistemos atnaujinimus, o taip pat ir tris metus pateikti saugumo naujinius.

Žinoma, nors oficialus palaikymas „OnePlus 7“ ir „OnePlus 7T“ serijos išmaniesiems telefonams ir yra nutrauktas, tačiau labiau įgudę vartotojai vis dar gali rasti įvairių trečiųjų šalių programinės įrangos versijų, kurios gali pasiūlyti ne tik saugumo atnaujinimus, bet ir naujesnę „Android“ operacinės sistemos versiją.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas