Erzina greitai išsikraunanti telefono baterija? Paskelbtos programėlės, kurių pašalinimas leistų naudotis telefonu ilgiau nei įprastai

Lukas Snarskis

2023-04-24, 15:19

0 komentarų

Laikai, kai telefono bateriją užtekdavo įkrauti vos kartą per savaitę – jau praeityje. Tobulėjant technologijoms, išmanieji telefonai šiais laikais atstoja kompiuterį, todėl natūralu, kad intensyvus naudojimas daro įtaką ir išmanaus telefono baterijos veikimo laikui ir ją tenka krauti kone kasdien.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Erzina greitai išsikraunanti telefono baterija? Paskelbtos programėlės, kurių pašalinimas leistų naudotis telefonu ilgiau nei įprastai

Akumuliatorius yra vienas iš išmaniųjų telefonų komponentų, dėl kurio naudotojai dažniausiai nerimauja. Įrenginiuose naudojamos programėlės eikvoja bateriją vos jį įjungus. Būtent dėl to daugelis galvoja apie įvairius būdus, kaip sumažinti energijos suvartojimą ir pailginti jo veikimo laiką.

Nors jie ne visada būna sėkmingi, esame įpratę imtis įvairių veiksmų, kad kuo labiau prailgintume išmaniojo telefono veikimą su pilnu įkrovimu. Naujausias tyrimas atskleidžia, kokios mūsų telefonuose esančios aplikacijos eikvoja daugiausiai energijos, o didžiausia problema – daugelis mūsų turi net ne vieną iš jų.

„Google Play“ parduotuvėje yra daugybė „Android“ įrenginiams skirtų programėlių, tačiau daugelis mūsų naudoja tas pačias, populiariausias, aplikacijas. Norėdami prailginti savo išmaniojo telefono veikimą – turėtumėte apsvarstyti bent keletos iš jų reikalingumą.

Pateikiame „Android“ programėles, kurios naudoja daugiausiai jūsų išmaniojo telefono baterijos energijos:

  • Fitbit
  • Uber
  • Skype
  • Facebook
  • Airbnb
  • Instagram
  • Tinder
  • Bumble
  • Snapchat
  • WhatsApp

Šiuos duomenis surinko tyrimų bendrovė „pCloud“. Nesunku pastebėti, jog dešimtuke yra programėlės, kuriomis naudojasi daugelis mūsų. Nepaisant to, jos eikvoja daugiausiai mūsų išmaniųjų telefonų baterijos. Pagrindinė problema – visos šios aplikacijos naudoja nemažai akumuliatoriaus net ir tais atvejais, kuomet veikia fone ir nėra aktyviai naudojamos.

Žinoma, jums nebūtina pašalinti visų šių programėlių, o norint prailginti baterijos tarnavimo laiką yra ir kitokių būdų tai padaryti. Telefono baterijos gyvavimo laikas priklauso ir nuo įrenginio naudojimo įpročių bei pasirinktų nustatymų. Juos pakoregavus galima reikšmingai prailginti baterijos gyvavimo laiką.

Visų pirma, nemažai energijos padeda sutaupyti telefono ekrano ryškumo sumažinimas. Daugeliu atvejų naudojantis telefonu patalpose pilnai užtenka 70-80 proc. maksimalaus ekrano ryškumo. Labiau jį padidinti gali reikėti nebent lauke – tiesioginėje saulės šviesoje. Naujesni telefonai šiandien taip pat dažniausiai turi ir automatinio ekrano ryškumo prisitaikymo prie aplinkos nustatymą, kurį verta pasirinkti norint prailginti baterijos gyvavimo trukmę.

Niekam ne paslaptis, jog telefono ekrane baltos ir kitų šviesių spalvų atvaizdavimas sueikvoja daugiausiai energijos. Tuo metu juoda spalva ekrane energijos taupymo požiūriu yra efektyviausia. Dėl to ekrano užsklandai ir fonui verta pasirinkti tamsesnius paveikslėlius ir vizualizacijas.

Daugelis telefonų baterijos ir akių tausojimui taip pat leidžia rinktis tamsųjį režimą (angl. dark mode). Tokiu atveju visa vartotojo sąsaja atvaizduojama tamsiomis spalvomis. Tamsųjį režimą leidžia pasirinkti ir atskiros programėlės – pavyzdžiui, energijai imlios „Facebook“ ar „Instagram“. Jei jomis naudojamasi dažnai, tamsusis režimas tikrai gali padėti prailginti baterijos gyvavimo laiką.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas