„Google“ ruošia pakeitimus, kurie patiks kiekvienam telefono turėtojui: šios naujos funkcijos vieniems taps didžiuliu galvos skausmu, kitiems - išsigelbėjimu

Lukas Snarskis

2024-10-06, 19:55

0 komentarų

„Google Play Protect“ patikrina, ar „Google Play“ parduotuvės programėlėse nėra kenkėjiškų programų. Ji taip pat tikrina trečiųjų šalių programėles, kad apsaugotų nuo virusų „Android“ įrenginiuose, tačiau pasirodo, kad be kenkėjiškų programų platinimo yra ir kitų būdų pavogti vartotojų duomenis.

Prasideda didieji „ALIEXPRESS“ rudens išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
„Google“ ruošia pakeitimus, kurie patiks kiekvienam telefono turėtojui: šios naujos funkcijos vieniems taps didžiuliu galvos skausmu, kitiems - išsigelbėjimu

Kaip žinia, išmaniųjų telefonų saugumas yra ganėtinai opi problema, o su to pasekmėmis susiduria daugelis naudotojų. JAV technologijų bendrovė „Google“ nuolat tobulina „Android“ operacinę sistemą, o taip pat prideda ir įvairių saugumo funkcijų.

„Google“ į kai kuriuos „Android“ išmaniuosius telefonus siunčia funkcijų atnaujinimą, kuriame pridedamos apsaugos nuo vagystės funkcijos, pvz., vagystės aptikimo užraktas (angl. Theft Detection Lock), neprisijungusio įrenginio užraktas (angl. Offline Device Lock) ir nuotolinis užraktas (angl. Remote Lock).

Pastaroji funkcija nėra visiškai nauja ir daugelis „Android“ naudotojų ją jau turi. Tačiau vagystės aptikimo užraktas ir neprisijungusio įrenginio užraktas yra visiškai naujos galimybės, apie kurias buvo paskelbta dar gegužės mėnesį ir kurios padidina duomenų saugumą.

Vagystės aptikimo užraktas yra pats įmantriausias iš visų. Ji naudoja dirbtinį intelektą ir įrenginio jutiklius, kad aptiktų įprastus su vagyste susijusius judesius. Pavyzdžiui, jei kas nors ištraukia telefoną iš rankos ir pradeda bėgti.

Naujoji funkcija taip pat gali aptikti judesius, susijusius su dviračiu ar automobiliu. Išmanusis „Android“ telefonas automatiškai užsirakins ir užblokuos bet kokią prieigą prie jūsų programėlių ir duomenų.

„Offline Device Lock“ funkcija užrakins pavogtą išmanųjį telefoną, kuomet jis bus išjungtas ilgą periodą. Kalbant apie nuotolinio užrakinimo funkciją, ji leidžia užrakinti telefoną nuotoliniu būdu tik naudojant telefono numerį, jei funkcija „Find My Device“ yra išjungta arba jei negalite prisijungti prie „Google“ paskyros, kad tai padarytumėte patys.

Deja, tačiau šiuo metu nėra žinoma, į kokius telefonus atkeliauja šios naujosios funkcijos. Kaip bebūtų, visų šių galimybių veikimą turėtų užtikrinti „Google Play Services“, todėl rekomenduojame pasitikrinti, ar jūsų telefone veikia naujausia versija.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas