Įdomūs faktai apie „Apple Store“ – nuo vienodų plytelių grindims iki įvairiausių apsaugų nuo vagysčių

Ramūnas Kavaliauskas

2020-03-02, 01:00 (atnaujinta 2022-11-30, 12:47)

0 komentarų
Įdomūs faktai apie „Apple Store“ – nuo vienodų plytelių grindims iki įvairiausių apsaugų nuo vagysčių

Nors „Apple Store“ Lietuvoje nėra, bet kai kam gal bus įdomu paskaityti kelis įdomesnius faktus susijusius su šiomis „Apple“ parduotuvėmis.

„Reddit“ socialiniame tinkle yra įdomių faktų apie „Apple Store“ rinkinys:

1. Parduotuvėse ant stalų nėra laidų, nes jie paslėpti specialiuose grioveliuose esančiuose stalų kojose.

2. Parduotuvės stalai pagaminti iš Europinio baltojo ąžuolo nukirsto viename regione tuo pačiu metų laiku, kad medienos spalva ir tekstūra būtų vienoda. Beje, „Apple“ įsigijo šį mišką su visais medžiais.

3. Parduotuvėse esantys mediniai stalai šlifuojami ir valomi kiekvieną ketvirtį. Kiekvienas stalas turi savo aptarnavimo grafiką.

4. Grindų plytelės visuose „Apple Store“ vienodos, nes jos pagamintos iš viename karjere iškastos medžiagos. Beje, šį Italijoje esantį karjerą „Apple“ įsigijo būtent šiam tikslui. Kasimus šiame karjere atlieka kompanija „Il Casone“ netoli Florencijos.

5. Kiekviena grindų plytelė parduotuvėje sužymėta. Ant plytelių parašyta data ir akmens iš kurio ją pagamino fragmentas. Tai padaryta tam, kad plytelei sudužus ją būtų galima pakeisti į maksimaliai panašią.

6. Kiekviename demonstraciniame „iPhone“ esančiame „Apple Store“ įdiegta aplikacija, kuri telefoną išnešus iš parduotuvės paverčia jį „plyta“ (blokuoja įrenginį). Ši saugumo priemonė pradėta naudoti su „iPhone 6s“ atsiradimu kai padažnėjo vagysčių iš kompanijos parduotuvių.

7. Kiekvienas „Apple“ parduotuvėje esantis stalas kainuoja nuo 10 iki 80 tūkstančių JAV dolerių, priklausomai nuo jo dydžio ir vidinės įrangos. Patys brangiausi „Apple Watch“ demonstracijai skirti stalai. Norėdami ką nors pakeisti demonstracinio laikrodžių stalo-stendo viduje, darbuotojai prieš tai privalo užsidėti pirštines.

8. Kampas kuriuo yra pakreipti visi ekranai parduotuvėje yra griežtai reglamentuotas. Kiekvieną vakarą parduotuvės darbuotojai pagal reglamentą sutikrina visų „MacBook“ ir kitų kompiuterių bei ekranų pakreipimo kampą. Šio reglamento idėja paprasta — kampas numatytas toks, kad praeinantis kompiuteriu susidomėjęs pirkėjas ar smalsus lankytojas jaustų poreikį pakeisti ekrano kampą pritaikant jį sau — kitaip tariant paliesti kompiuterį.

9. Kiekvieno įrenginio išdėstymas ant stalo-stendo taip pat griežtai reglamentuotas ir patvirtintas pagrindinio „Apple“ biuro. Jame nurodyta kokiu atstumu, milimetro tikslumu, demonstruojami įrenginiai turi būti padėti nuo stalo krašto, kampo ir vienas nuo kito.

10. Visų pirmosios kartos auksinių „Apple Watch Edition“ demonstruojamų parduotuvėje laikrodžių korpusu buvo išlieti iš plieno ir padengti plonučiu aukso sluoksniu. Tai taip pat atsargumo priemonė kovojant su vagystėmis.

11. Kai kuriuose „Apple Store“ staluose įdiegti kasos aparatai, kurie aktyvuojasi ir atsidaro nuotoliniu būdu nurodžius parduotuvės darbuotojui.

12. Stiklinės kompanijos parduotuvių durys ir parduotuvių sienos padarytos iš vėtras atlaikančio stiklo. Kiekvienos tokio stiklo bloko svoris apie 1800 kilogramų. Kasmet į tokią sieną ar duris per klaidą įsirėžia mažiausiai 5 žmonės, pagrinde vaikai.

13. Nešiojami kompiuteriai ir „Mac“ klaviatūros parduotuvėse išrikiuojamos griežtai prie pirmos stalviršio, ant kurio jie padėti, lentos galo.

14. Įrenginių kainas demonstruojančiuose ant stalų išdėstytuose „iPad“ „įsiūtas“ specialus gestas leidžiantis atblokuoti įrenginį ir atlikti jame reikiamus pakeitimus.

15. Kainas rodantys „iPad“ valdomi iš nuotolinio serverio. Parduotuvės darbuotojas „iPad“ įveda parduotuvės adresą bei tikslią „iPad“ poziciją ant stalo ir „iPad“ pats supranta kokio įrenginio kainą jam rodyti ekrane.

16. Kiekvienas „Apple Store“ parduotuvėje esantis medis tai japoniškas klevas. Kiekvienas šių medžių yra būtinai importuojamas iš Japonijos.

17. Kiekvienas parduotuvės darbuotojas žino kur yra slapta metalinė plokštė sienoje už kurios sudėti gesintuvai.

18. Daugelyje „Apple“ parduotuvių yra neišsiskiriantis apsauginis, apsirengęs paprastais rūbais. Jis vaikštinėja po parduotuvę neišsiskirdamas ir stebi jos lankytojus.

19. Didesnės dalies medinių baldų, kaip esančių „App Store“ parduotuvėse taip ir „Apple“ biure, gamyba užsiima JAV kompanija „Fetzer Architectural Woodwork & Millwork Company, tačiau ši kompanija atsakinga tik už baldų gamybą, o ne dizainą. Dalį stalų naujam kompanijos biurui taip pat tiekė Nyderlandų kompanija „Arco“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas