Ieškantys naujo telefono turėtų paskubėti, ekspertai prognozuoja niūrią ateitį

Lukas Snarskis

2021-05-29, 08:30 (atnaujinta 2021-05-29, 16:35)

0 komentarų
Ieškantys naujo telefono turėtų paskubėti, ekspertai prognozuoja niūrią ateitį

Pastaruosius keletą metų išmaniųjų telefonų kainos augo ganėtinai ženkliai ir panašu, kad panaši tendencija turėtų laikytis ir toliau. Daugelis, tikriausiai, galvoja, jog gamintojai siekia uždirbti vis daugiau pinigų, tačiau realios tokios tendencijos priežastys yra visai kitos. Taip, sunku būtų suabejoti faktu, kad kompanijos siekia uždirbti kuo daugiau ir tikrai nėra nusiteikusios parduoti savo produkcijos, be jokios grąžos. Deja, tačiau viskas yra kiek sudėtingiau.

Niekam ne paslaptis, jog per pastaruosius du metus rinkoje pradėjo formuotis ganėtinai nesunkiai pastebimas įvairiausių komponentų deficitas. Įvairiausias mikroschemas, lustus ir kitus reikiamus telefonų priedus gaminančios įmonės jau kuris laikas kelia kainas, o išmaniųjų pirkėjus tai dar labiau turėtų paliesti jau antroje šių metų pusėje. Apie tokią tendenciją visai neseniai įspėjo ir „Realme“ vice prezidentas Xu Qi.

Bendraudamas su žiniasklaida, sparčiai augančios bendrovės atstovas atskleidė, jog dar metų pradžioje buvo juntamas 5G procesorių deficitas. Kalbant konkrečiai, rinkos poreikių nesugebėjo patenkinti JAV milžinė „Qualcomm“, kuri negalėjo pasiūlyti reikiamo „Snapdragon 888“ bei „Snapdargon 870“ lustų kiekio. Įdomu ir tai, jog panašių problemų yra užfiksuota ir kalbant apie 4G mobiliuosius procesorius.

Verta paminėti, jog pastaruoju metu atsirado ne tik „Qualcomm“ procesorių trūkumas, tačiau šiek tiek pakilo ir atminties lustų, reikiamų įkroviklių komponentų bei gausybės kitų telefonams reikalingų priedų kainos. „Realme“ viceprezidento teigimu, kainų pokytis gali siekti vidutiniškai 10 proc. Nesunku nuspėti, kad toks komponentų pabrangimas lemia ir aukštesnis įrenginių kainas. Reikėtų nepamiršti ir vis labiau augančio 5G išmaniųjų populiarumo, kas formuoja vis didesnį rinkos poreikį, o esant tokiai situacijai – netrukus privers gamintojas į tai reaguoti ir pakelti kainas.

Žvelgiant į konkrečius skaičius, tai vertėtų atkreipti dėmesį, jog išmaniųjų telefonų pardavimai krito maždaug 10 proc., tačiau komponentus gaminančių bendrovių pajamos augo maždaug 9,1 proc. Žinoma, tam nemažą įtaką turėjo ir aukštesne kaina pasižyminčių 5G komponentų populiarumo augimas, o taip pat ir didesnės talpos atmintinės. Kol kas labai sunku nuspėti koks galėtų būti išmaniųjų telefonų kainų augimas, tačiau esant dabartiniai situacijai tai yra iš esmės neišvengiama.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas