Išmaniųjų telefonų rinkoje – absoliutus vieno gamintojo dominavimas: paaiškėjo, kuri bendrovė sulaukia didžiulio dėmesio, tarp perkamiausių – ir lietuvių pamėgti modeliai

Lukas Snarskis

2022-11-26, 13:20 (atnaujinta 2022-11-29, 00:35)

5 komentarai (-ų)

Daugelis mūsų naudojasi „Android“ arba „iOS“ operacines sistemas turinčius išmaniuosius telefonus. Niekam ne paslaptis, jog „Google“ sukurta platforma yra gerokai populiaresnė nei ta, kuri randama „Apple“ įrenginiuose, o skirtumas – labai didelis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Išmaniųjų telefonų rinkoje – absoliutus vieno gamintojo dominavimas: paaiškėjo, kuri bendrovė sulaukia didžiulio dėmesio, tarp perkamiausių – ir lietuvių pamėgti modeliai

Remiantis „Statcounter“ duomenimis, „Android“ užimama rinkos dalis šį mėnesį sudaro 71,3 proc., kas yra kiek daugiau nei analogišku laikotarpiu praėjusiais metais, kuomet šią operacinę sistemą naudojo 71,1 proc. vartotojų. Šiuo metu „Android“ naudojasi daugiau nei 2,8 mlrd. vartotojų, o pernai buvo parduota virš milijardo įrenginiu su šia operacine sistema.

Nieko nenustebins ir tai, jog „Samsung“ yra populiariausias išmaniųjų telefonų gamintojas pasaulyje. Pietų Korėjos milžinė kasmet parduoda gausybę „Galaxy“ įrenginių, o šios kompanijos populiarumas lėmė ir tokių įmonių kaip LG ar HTC pasitraukimą iš „Android“ telefonų rinkos. Tai, jog „Samsung“ išmanieji susilaukia didžiulio populiarumo dar kartą patvirtina ir naujausia statistika.

Remiantis „AppBrain“ informacija, „Samsung“ išmaniųjų telefonų pardavimai sudarė net 34,6 proc. visų „Android“ įrenginių pardavimų. Atotrūkis nuo konkurentų didžiulis, nes antroje pozicijoje besirikiuojanti Kinijos milžinė „Xiaomi“ sudarė tik 14,3 proc. rinkos, o „Oppo“ – 10,3 proc. Šį mėnesį nemažai pirkėjų dėmesio sulaukė ir „Vivo“ su „Huawei“, o šių kompanijų produkcijos pardavimai sudarė 9,8 ir 6,7 proc.

Aišku ir tai, jog tarp populiariausių šio mėnesio išmaniųjų – „Samsung Galaxy A12“ įrenginys, kuris sulaukė 2,1 proc. pirkėjų susidomėjimo. Antroje pozicijoje – „Galaxy A21s“, trečioje – „Galaxy A10s“ modelis. Verta pastebėti, jog „Samsung“ pirmauja ir sulenkiamų išmaniųjų telefonų rinkoje. Čia, žinoma, visus laurus susirenka „Galaxy Fold“ ir „Galaxy Flip“ įrenginiai.

5 komentarų

.

Sudas tas samsungas net patis naujausi telefonai lagina ir stringa

Lukas Snarskis

Naujausi ne visai yra galingiausi 😂 Flagmanai labai sklandžiai veikia, o jeigu mes šnekam apie pigesnius modelius - gal ir lagina jeigu lūkesčiai yra pernelyg dideli 😂

Lankytojas

Ei obuoly, nepavydėk, vis tiek neturi šansų.

Psichiatro asistentas

Kai dirbtinai iš rinkos išstumiami rimčiausių konkurentai bepigu būti lyderiu. Kaip sakė dar gyvas klasikas-„kas gali paneigti galimybę“, kad korėjiečiai palaižė labai įtakingą amerikietišką subinę ir svarbiausi konkurentai (realūs lyderiai) buvo sankcijomis išstumti iš rinkos...

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas