Išmaniųjų telefonų rinkos keistenybės: dvi bendrovės skaičiuoja įspūdingus pelnus, likusieji gauna - centus

Arnas Balčiūnas

2023-05-09, 10:30

1 komentaras

Išmaniųjų telefonų gamintojai kasmet pristato gausybę įvairiausių naujienų, tačiau tai niekaip nepadeda įtikinti vartotojų atsinaujinti. Šioje rinkoje jau kuris laikas fiksuojami mažėjantys pardavimai, o situacija nesikeičia ir dabar, tačiau tai netrukdo kai kuriems gamintojams skaičiuoti įspūdingo pelno.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Išmaniųjų telefonų rinkos keistenybės: dvi bendrovės skaičiuoja įspūdingus pelnus, likusieji gauna - centus

Išskyrus keletą išimčių, „Apple“ ir „Samsung“ kiekvieną ketvirtį dažniausiai užima dvi pirmąsias vietas, kai kalbama apie pasaulinę išmaniųjų telefonų rinkos dalį. Dabar nauja rinkos dalies ataskaita pabrėžė jų visišką dominavimą ten, kur iš tikrųjų uždirbami pinigai.

„Counterpoint Research“ paskelbė savo 2023 m. pirmojo ketvirčio išmaniųjų telefonų rinkos dalies ataskaitą, kurioje nustatė, kad „Samsung“ užima pirmąją vietą, turėdama ~22 proc. pasaulinės rinkos.

Tuo tarpu „Apple“ minė Korėjos prekės ženklui ant kulnų ir sudarė apie 21 proc. parduotų išmaniųjų telefonų. „Xiaomi“ užbaigė trejetuką su ~11 proc. dalimi.

OPPO ir „vivo“ pateko į penketuką, atitinkamai užimdami ~10 proc. ir ~7 proc. rinkos. Tačiau viskas tampa gana įdomi, kai žiūrime į gamintojus, uždirbančius daugiausia pinigų.

„Counterpoint“ praneša, kad „Apple“ ir „Samsung“ kartu sudarė 96 proc. pasaulinio išmaniųjų telefonų veiklos pelno, o JAV technologijų milžinei atiteko didžioji dalis pelno. „Apple“ susižėrė šiek tiek daugiau nei 80 proc. visos rinkos pelno.

Stebėjimo įmonė pažymėjo, kad vidutinė „Samsung“ pardavimo kaina (ASP) per ketvirtį buvo 340 JAV dolerių, kas yra 17 proc. padidėjimas per metus. „Apple“ nepateikė savo ASP, tačiau nė vieno naujausio „iPhone“ rekomenduojama kaina nėra mažesnė nei 800 JAV dolerių.

Bet kuriuo atveju „Apple“ ir „Samsung“ vadovauja pelno segmentui, nepaisant to, kad tokie prekių ženklai kaip „Xiaomi“ pastaraisiais metais padidino savo pardavimo kainas.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas