Jau galima išbandyti antrąją „Android 14“ beta versiją: paaiškėjo, kokios naujovės tapo prieinamos ir kas laukia toliau

Arnas Balčiūnas

2023-05-18, 13:10

1 komentaras

Šių metų „Google I/O“ konferencijos pagrindiniame pranešime „Google“ pirmenybę teikė DI ir aparatinės įrangos naujienoms, tačiau vis tiek galėjome peržiūrėti naujas personalizavimo funkcijas, kurios bus pristatytos „Android 14“, taip pat „Pixel“ telefonams skirtą „Beta 2“ versiją.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Jau galima išbandyti antrąją „Android 14“ beta versiją: paaiškėjo, kokios naujovės tapo prieinamos ir kas laukia toliau

„Android 14 Beta 2“ pašalins daugybę klaidų iš kūrėjų ir vartotojų pusės, aptiktų pirmojoje beta versijoje. „Google“ tobulina fotoaparato patirtį, pritaikydama 10 bitų HDR vaizdų palaikymą, kad spalvos būtų dar sodresnės ir ryškesnės. „Google“ naudojamas „Ultra HDR“ vaizdo formatas (v0.9.1) yra visiškai suderinamas su JPEG vaizdais, todėl prireikus programėlės galės rodyti HDR vaizdus su standartine raiška. „Google“ taip pat prideda 10 bitų suspausto vaizdo fiksavimą palaikomuose įrenginiuose.

„Android 14“ taip pat leis programėlėms ir plėtiniams taikyti ilgesnį apdorojimo laiką, kad būtų pagerintos nuotraukos esant prastam apšvietimui. Naudojant plėtinį dabar bus galima sufokusuoti ir keisti mastelį palietimu, o peržiūros funkcija greičiau pateiks mažiau apdorotus vaizdus. Jutiklinis priartinimas taip pat palaikomas gamykliškai.

Naujosios „Predictive Back“ gestų funkcijos, pridėtos „Android 14“ versijoje, gauna vis daugiau patobulinimų iš kūrėjų pusės su „Beta 2“. Naujausioje beta versijoje taip pat pridedamas garso be nuostolių (lossless) palaikymas per USB. Tai reiškia, kad galėsite prisijungti prie audiofilo lygio ausinių ir stiprintuvų be jokio garso maišymo, reguliavimo ar apdorojimo. „Google“ teigia, kad bendradarbiauja su OEM partneriais, kad aktyvuotų USB garsą be nuostolių vėliau šiais metais pasirodysiančiuose įrenginiuose.

„Google“ taip pat pristato „Health Connect“ kaip integruotą „Android 14“ funkciją. „Health Connect“ saugo jūsų sveikatos ir fitneso duomenis ir leidžia vartotojams valdyti, kaip tie duomenys bendrinami tarp programėlių. „Health Connect“ taip pat leis dalintis mankštos maršrutais.

„Android 14“ kartu gaus naują vietos duomenų vykdymo laiko leidimo langą, kuris informuos vartotojus kiekvieną kartą, kai programėlė nori dalintis vietos duomenis su trečiosiomis šalimis. Vartotojai taip pat gaus pranešimus, jei kuri nors iš programėlių, turinčių vietos leidimą, pakeis savo duomenų dalinimosi leidimus. Visos šios funkcijos bus pasiekiamos įrenginio nustatymų meniu.

Tikimasi, kad „Android 14“ platforma taps stabili, kai birželį pasirodys „Beta 3“ versija. Tada „Google“ pristatys dar du beta versijos leidimus, kol bus paruoštas galutinis komercinis leidimas.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas