Kamerų specialistai įvertino naujuosius „iPhone“ telefonus: geresni nei pernai bei veržiasi į elitą

Lukas Snarskis

2021-09-30, 13:15 (atnaujinta 2022-11-29, 01:02)

3 komentarai (-ų)
Kamerų specialistai įvertino naujuosius „iPhone“ telefonus: geresni nei pernai bei veržiasi į elitą

Lietuvoje netrukus prasidės naujųjų „Apple“ išmaniųjų telefonų prekyba, o belaukiant oficialaus starto – pasirodė ir „DxOMark“ kamerų ekspertų vertinimai. Ne paslaptis, jog didžiausi pasikeitimai palietė naujųjų „iPhone 13“ serijos įrenginių kameras, o tai nesunku pastebėti ir gautuose įvertinimuose.

„iPhone 13 Pro“ ir „13 Pro Max“ gavo didesnius sensorius, kurie naudojami pagrindinėse kameromis, o patobulinimai neaplenkė ir mažojo „iPhone 13 mini“, kuris „DxOMark“ reitinguose surinko 130 taškų, kas leido jam pelnyti analogišką įvertinimą kaip praėjusiais metais išleistas „iPhone 12 Pro Max“ modelis. Tiesa, nors bendras įvertinimas ir toks pats, tačiau senesnis modelis turi geresnes priartinimo galimybes, tačiau „13 mini“ modelis turi geresnes filmavimo galimybes, dėka naujojo „Apple A15 Bionic“ procesoriaus.

Kalbant apie fotografavimo galimybes, „Apple iPhone 13 mini“ pelnė 138 taškus, kas yra tiek pat kaip ir „12 Pro Max“. Mažoji „Apple“ naujiena sulaukė pagyrimų dėl tikslaus automatinio fokusavimo, puikaus spalvų apdirbimo bei kokybiškos ekspozicijos. Už filmavimo galimybes šis mažylis pelnė 117 taškų, o „DxOMark“ labai panašų įvertinimą skyrė ir „iPhone 13 Pro“, kas rodo labai panašias galimybes abiejuose modeliuose.

Naujasis „iPhone 13 Pro“ pelnė 137 taškus, kas leido šiam flagmanui įsitaisyti ketvirtoje „DxOMark“ reitingo vietoje, nusileidžiant tik dviem „Huawei“ ir vienam „Xiaomi“ išmaniajam telefonui. Ir nors bendras įvertinimas nėra pats aukščiausias, tačiau fotografavimo galimybės pelnė 144 taškus, kas yra aukščiausias įvertinimas, kurį suteikė „DxOMark“ specialistai.

Kamerų specialistai pažymi, jog „iPhone 13 Pro“ geba fiksuoti daugiau detalių nei anksčiau, pagerėjo ir spalvų atkūrimas, o taip pat ir kontrastingumas, ypatingai sudėtingesnėse situacijose. Kalbant apie šio išmaniojo telefono galimybes, įvertinimas už tai siekia 119 taškų, o taip pat pažymima dar labiau patobulintas automatinis fokusavimas bei itin platus dinaminis diapazonas.

Priminsime, jog vizualiai naujieji „Apple“ telefonai atrodo labai panašiai kaip ir pernai pristatyta „iPhone 12“ serija – visi jie yra tokio paties dydžio kaip anksčiau, nepakito ir jų dizaino linija. Tačiau tikrai ne viskas išliko nepakitę ir pirmuosius pokyčius galima pastebėti jau ekrano srityje. Plačiau apie naujuosius „iPhone 13“ serijos įrenginius galite skaityti paspaudę čia.

3 komentarų

The Best Huawei!!!

Huawei P50 aplenkė tą graužtuką, jų džiaugsmui neprekiaujama bus dalyje pasaulio.

Qq

Kas man patinka iphone 12 pro tai kai aš fotografuoju tarkim besisupantį supynėse vaika tai iš 10 kadru bent 8 gaunasi geri. Fotografuojant su mano s20 ultra ..pyp....pyp.... iš 20 kadru jei vienas gaunasi geras tai jau labai gerai. Su nejudančiais objektais skirtumo nera.

Tomas

S20 Ultra turėjo ir spėju, kad turi problemų su fokusavimu, tai nieko keisto…

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas