Laukia naujas kabelių pirkimas: „Apple” ruošia naują jungtį savo įrenginiams

Justas Stasiulaitis

2021-03-05, 13:00 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

0 komentarų
Laukia naujas kabelių pirkimas: „Apple” ruošia naują jungtį savo įrenginiams

JAV patentų ir prekių ženklų tarnyba šią savaitę suteikė „Apple“ patentą naujai magnetinei jungčiai, galinčiai perduoti energiją „iPhone" telefonams. Keli gandai teigia, kad „Apple" ateityje ketina pašalinti „Lightning" kištuką iš savo išmaniųjų telefonų ir jį pakeisti pažangesniu jo įpėdiniu.

Kaip praneša„Patently Apple", patentas rodo naujo tipo jungtį, kuri šiek tiek primena „iPad" esančią USB-C ir netgi magnetinę „MagSafe", kuri buvo senos kartos „Macbook" kompiuteriuose. Remiantis iliustracijomis, šis lizdas pakeis nuo 2012 metų naudojamą „Lightning" . Naujoji jungtis sukurta, siekiant pagerinti „iPhone" atsparumą vandeniui, tačiau neatmetama versija, jog ji galėtų įgalinti ir greitesnį baterijos įkrovimą.

Nors atrodo mažai tikėtina, kad „Apple" naudos būtent šią jungtį savo įrenginiams, tai atskleidžia, kad bendrovė iš tikrųjų tiria galimybes atsikratyti „Lightning" naujos kartos „iPhone" išmaniuosiuose.

Praėjusiais metais „Apple" „iPhone 12" serijoje pristatė naują „MagSafe" sprendimą, kuris suteikia galimybę telefoną įkrauti belaidžiu įkrovikliu, magnetiškai prisitvirtinančiu prie korpuso. Nors „iPhone 12" vis dar turi „Lightning" jungtį, gandai teigia, kad būsimieji modeliai gali išvis nebeturėti jokių lizdų, o „MagSafe" galimai bus vienintelė įkrovimo galimybė. Tiesa, tai turėtų įvykti anksčiausiai po dvejų metų - galbūt užpatentuota jungtis bus skirta pereinamajam laikotarpiui?

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas