Naujausias „Exynos” lustas nustebino: „Samsung Galaxy S21” telefonų savininkams labai pasisekė

Dainius Martinkus

2021-02-04, 11:10 (atnaujinta 2021-05-25, 14:03)

0 komentarų
Naujausias „Exynos” lustas nustebino: „Samsung Galaxy S21” telefonų savininkams labai pasisekė

Technologijų entuziastai greičiausiai dar puikiai atsimena Europai ir daugeliui kitų regionų skirtus „Samsung Galaxy S20“ serijos telefonus su „Exynos 990“ procesoriais bei juos kamavusias perkaitimo ir energijos suvartojimo problemas, kurios sukėlė didelę nepasitenkinimo bangą tarp vartotojų. Nenuostabu, kad šiais metais didelė dalis apžvalgininkų, įskaitant mus, ir skeptiškai žiūrėjo į „Galaxy S21“ serijos išmaniusius įrenginius su „Exynos 2100“ lustais, tačiau panašu, jog skepticizmas buvo bereikalingas.

Iš testų rezultatų matyti, kad šįkart „Samsung“ pasistengė ištaisyti savo klaidas ir smarkiai pasistūmėjo į priekį. Patobulinimai ypač jaučiami energijos suvartojimo, vaizdo fokusavimo, šilumos išskyrimo ir kitose srityse. Tą patvirtina ne tik įvairūs tyrimai, bet ir mūsų kolegų išsamios apžvalgos. Likome maloniai nustebinti išbandę „S21“ ir „S21 Ultra“ su „Exynos 2100“ procesoriais - pažanga, lyginant su praeitų metų „S20“ serija, daugiau nei akivaizdi.

Naujasis „Exynos 2100“ lustų rinkinys lenkia ne tik savo pirmtaką „Exynos 990“, bet testų rezultatuose geriau pasirodo už „Snapdradon 865+“ bei „Kirin 9000“ lustus. Efektyviau ir stabiliau veikiantis lustų rinkinys - viena iš priežasčių, dėl ko „S21“ serija pasižymi geresniu veikimu, nei pernai jų pirmtakai.

Deja, yra ir kita medalio pusė, kad ir koks bebūtų geras „Exynos 2100“ lustas, jis vis dar testuose negali aplenkti savo pagrindinio varžovo „Sanpdragon 888“. Pastarasis lustas „Samsung“ kūrinį lenkia energijos suvartojimi ir našumo kategorijose. Kodėl taip yra? Na, „Snapdragon 888“, naudoja žymiai spartesnį grafikos procesorių „Adreno”, o „Samsung“ lustai komplektuojami su „Mali” grafiniais lustais, kurie ir kiša koja „Samsung“ kompanijai siekti geresnių rezultatų. Nereikėtų stebėti, kad jau kurį laiką sklando gandai apie „Samsung“ ir „AMD“ bendradarbiavimą, kuriant naują spartų grafikos lustą. Kita vertus, skirtumas lyginant šiuos du galiūnus siekia tik apie 10%, tad telefonų su „Exynos 2100” savininkai neturėtų liūdėti.

Reikia paminėti, kad ir su naujuoju „Snapdragon 888“ nėra viskas taip jau gerai. „Qualcomm“ kompanijos gaminys susiduria su didelėmis šilumos išskyrimo problemomis, kurių šiais metais neturi „Exynos 2100“. Testų rezultatai atskleidžia „Exynos 2100“ lusto pranašumą prieš „Snapdragon 888“ galios valdyme, vykdant didelio intensyvumo užduotis - „Samsung“ kūrinys mažiau kaista ir veikia stabiliau, esant didelėms apkrovoms. Taip pat „Snapdragon 888“ testų rezultatai demonstruoja kur kas didesnį galios sumažėjimą esant didelei temperatūrai, lyginant su „Exynos 2100“, kas yra itin aktualu ilgai žaisti mėgstantiems žaidėjams. Jei išmaniųjų telefonų gamintojai neišspręs „Snapdragon 888“ kaitimo problemų, naudodami efektyvias aušinimo sistemas, šiųmečiai „Samsung“ flagmanai bus vieni iš sparčiausių šiais metais.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas