„Nokia“ išmaniųjų telefonų eros pabaiga: kinai nebenaudos legendinio prekės ženklo, paskelbė apie pasikeitusius ateities planus

Arnas Balčiūnas

2024-02-01, 09:01 (atnaujinta 2024-02-01, 09:30)

0 komentarų

Kadaise „Nokia“ buvo itin populiarus telefonų gamintojus, o legendinius šios bendrovės modelius daugelis pamena iki šiol. Tačiau vėliau šis padalinys buvo parduotas „Microsoft“, o dabar priklauso „HMD Global“.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Nokia“ išmaniųjų telefonų eros pabaiga: kinai nebenaudos legendinio prekės ženklo, paskelbė apie pasikeitusius ateities planus

Per pastaruosius metus išmaniųjų telefonų rinkoje debiutavo ne vienas naujas „Nokia“ prekiniu ženklu pažymėtas įrenginys. Nepaisant to, „HMD Global“ priėmė sprendimą, kuris taps blogomis naujienomis „Nokia“ mobilių įrenginių gerbėjams.

Kinijos kompanijos vadovai paskelbė, jog ketina naudoti „HMD Global“ prekinį ženklą naujausiuose išmaniuose telefonuose. Tai reiškia, jog naujų įrenginių su „Nokia“ logotipu mes daugiau neišvysime, o tai patvirtino ir bendrovės atstovai.

HMD atstovai pasidalino trumpu reklaminiu vaizdo įrašu, kuriame atskleidžiamas būsimasis bendrovės produktų asortimentas. Tarp jų – ne tik išmanieji telefonai, bet ir planšetiniai kompiuteriai ir belaidės ausinės. Negana to, neoficialiais duomenimis, pirmuosius HMD prekės ženklo įrenginius galime išvysti jau vasario pabaigoje, kuomet vyks MWC 2024 paroda.

Skelbiama, jog „HMD Global“ planuoja pasiūlyti tvirtus, saugius, greitus ir įperkamus išmaniuosius telefonus. Deja, tačiau daugiau informacijos apie HMD planus nėra pateikiama. Kaip bebūtų, jeigu bendrovė ketina dalyvauti Barselonoje įvyksiančioje „Mobile World Congress“ parodoje – naujienų turėtumėme išvysti jau netrukus.

Priminsime, jog dar praėjusių metų pradžioje „HMD Global“ skelbė, jog ketina perkelti „Nokia“ išmaniųjų telefonų gamybą į Europą. Tuomet buvo skelbiama, kad visos gamybos apimtys bus perkeltos palaipsniui, o tai sufleravo ir tolimesnį „Nokia“ įrenginių asortimento plėtimą. Kaip bebūtų, dar 2023 metų pabaigoje pasirodė pirmieji pranešimai apie visiškai kitokius planus.

„HMD Global“ jau kuris laikas planavo pristatyti būtent HMD vardu pažymėtą išmanųjį telefoną, o tokius planus dar lapkritį patvirtino ir bendrovės vadovas Jeanas Francois Baril. Pastarasis atskleidė, jog kompanija ketina pasiūlyti naujus produktus, kurie būtų pažymėti HMD prekiniu ženklu.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas