Nutekinti pirmieji „Huawei P40/P40 Pro“ flagmanų vaizdai

Žilvinas Degutis

2019-12-19, 01:00 (atnaujinta 2022-11-29, 01:58)

0 komentarų
Nutekinti pirmieji „Huawei P40/P40 Pro“ flagmanų vaizdai

Neseniai rašėme, jog Richard Yu atskleidė planuojamą „Huawei P40“ pristatymo vietą ir laiką. Ši žinia tarsi davė startą būsimo flagmano gandų atskleidimui, tad dabar pasirodė pirmieji šių telefonų dizaino pavyzdžiai. Nuotraukose pateikti vaizdai nėra detaliai išsamūs, kaip galima buvo tikėtis matant kitų modelių nutekintus CAD brėžinius, tačiau bendrą vaizdą, ko galima laukti, galima susidaryti.

Kaip matome, galinių fotoaparatų modulių dizainas atrodo tikrai pažįstamas, nes jau matytas „Samsung Galaxy A51“ ir „A71“ ir „Vivo V17“ telefonuose, taip pat ir nutekėjusiuose „Samsung“ „Galaxy S11“ brėžiniuose. Panašu, kad 2020 m. stačiakampis, esantis viršutiniame kairiajame kampe bus plačiai naudojamas daugumos gamintojų ir turėtume jau po truputį su tuo susitaikyti, bei apsiprasti. Pati stačiakampio forma gali šiek tik skirtis, tačiau bendra dizaino idėja išlieka ta pati. Matomai, daugelis išmaniųjų telefonų gamintojų nusprendė, kad tai yra geriausias būdas įmontuoti daugybę jutiklių ir kamerų kuo mažesniame plote.

Tikimasi, kad „Huawei P40“ galinėje dalyje bus keturios kameros, o „Pro“ modelio versija gale galėtų būti apginkluota penkiomis kameromis, iš kurių pagrindinė turės 64 MP „Sony IMX686“ sensorių su OIS, ypač plataus kampo kamera 20 MP, periskopinis priartinimo modulis 12 MP ir neabejotinai makro bei „3D ToF“ kameromis.

Manoma, kad paprastoji „P40“ versija turės plokščią OLED 6,1" arba 6,2" ekraną, o „P40 Pro“ bus montuojamas „krioklio“ tipo OLED 6,5" arba 6,7" ekranas, kurį matėme „Huawei Mate 30“ serijoje. Iš nuotraukų pastebimas naujas metalinio rėmo dizainas kampuose, galbūt tai naujas būdas apsaugoti trapų ekraną nuo skilimų nukritus.

„Huawei P40 Pro“

Abiejų telefonų apačioje bus USB-C jungtis, SIM kortelės dėklas ir garsiakalbių grotelės. Maitinimo ir garso reguliavimo mygtukai dešinėje, tačiau nei viename įrenginyje niekur nesimato 3,5 mm ausinių lizdo. Nors šie preliminarūs brėžiniai neatskleidžia ar ekranuose bus naudojamos kamerų ir daviklių išpjovos, „P40“ ir „P40 Pro“ tikrai nenaudos iššokančių selfie kamerų. Abu ekranai turės įmontuotus po jais pirštų atspaudų jutiklius.

Ankstesni gandai spėjo, kad „P40 Pro“ turės 120Hz atnaujinimo dažnio, „Quad HD+“ skiriamąją gebą turintį ekraną, kuris užims net 98% priekinės korpuso dalies. „P40 Pro“ taip pat galėtų turėti 5500 mAh talpos bateriją su 50 W greito įkrovimo funkcija. Naujausias „Kirin 990 SoC“ su 5G pasirūpins flagmano sklandžia veika, o „Android 10“ operacinė sistema užtikrins „EMUI 10“ patirtį, tačiau joje (kol kas) nebus jokių „Google“ programų ir paslaugų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas