„OnePlus“ ir vėl turi rimtų problemų: gamintojas priverstas stabdyti savo išmaniųjų telefonų prekybą Vokietijoje, susidūrė su patentų problemomis

Lina Snarskienė

2024-10-03, 10:55 (atnaujinta 2024-10-03, 11:21)

0 komentarų

2022 metais Vokietijos teismai priėmė sprendimą, kuriuo uždraudė Kinijos išmaniųjų telefonų prekių ženklams „Oppo“ ir „OnePlus“ parduoti savo telefonus šalyje dėl patentų bylinėjimosi. Šie nesutarimai buvo išspręsti, tačiau dabar kyla naujų problemų.

Prasideda didieji „ALIEXPRESS“ rudens išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
„OnePlus“ ir vėl turi rimtų problemų: gamintojas priverstas stabdyti savo išmaniųjų telefonų prekybą Vokietijoje, susidūrė su patentų problemomis

Maždaug prieš metus „Nokia“ padavė į teismą „Oppo“ ir „OnePlus“, teigdama, kad abu Kinijos gamintojai savo įrenginiuose naudojo jos 5G technologijas nemokėdami jai už tai nei cento.

Tai paveikė abi Kinijos kompanijas ir išmaniųjų telefonų gamintojai turėjo nutraukti prekybą savo telefonais Vokietijoje po to, kai teismas priėmė „Nokia“ palankų sprendimą. Dabar „OnePlus“ susidūrė su dar vienu ginču dėl patentų, dėl kurio bendrovė buvo priversta sustabdyti savo telefonų pardavimą Vokietijoje.

Remiantis naujausiu pranešimu, mokslinių tyrimų ir plėtros bendrovė „InterDigital“, kurios pagrindinė veikla susijusi su belaidžiais įrenginiais, turi patentų pagrindinėms technologijoms, įskaitant 5G technologiją.

„OnePlus“ labai vertina intelektinės nuosavybės teises ir sąžiningą prieigą prie standartinių esminių patentų, kurie yra labai svarbūs skatinant inovacijas pramonėje. Toliau derėsimės su „InterDigital“ ir norime šį klausimą išspręsti draugiškai. Tuo tarpu mūsų įsipareigojimai Europoje nesikeičia ir toliau teiksime puikius produktus bei paslaugas savo naudotojams.“ – pranešime nuolankiai sakė kompanijos atstovas.

Šiuo metu neaišku, kada šis patentų ginčas bus išspręstas. Kalbant apie ankstesnį ginčą su „Nokia“ – kompanijai prireikė dvejų metų, kad išspręstų situaciją ir pradėtų prekiauti savo telefonais Vokietijoje.

Kol kas Kinijos milžinė vis dar parduoda „OnePlus Pad 2“, „Buds Pro 3“ ir „OnePlus Watch 2“ savo internetinėje parduotuvėje, Vokietijoje. Deja, išmaniųjų telefonų internetinėje svetainėje nėra.

Pažymėtina, kad kitoms šalims šis „InterDigital“ ir „OnePlus“ ginčas įtakos neturi. Tai reiškia, kad šio prekinio ženklo gerbėjai vis dar gali užsisakyti savo mėgstamą išmanųjį telefoną ir kitus gaminius iš kaimyninių šalių arba vietos mažmenininkų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas