Pasaulinės problemos beldžiasi ir į telefonų gamintojų duris: fiksuojami mažėjantys pardavimai, tačiau liūdi tikrai ne visi

Lukas Snarskis

2021-10-18, 10:20 (atnaujinta 2022-11-29, 01:02)

0 komentarų
Pasaulinės problemos beldžiasi ir į telefonų gamintojų duris: fiksuojami mažėjantys pardavimai, tačiau liūdi tikrai ne visi

Pasaulinis lustų trūkumas po truputį daro vis didesnę žalą ne tik automobilių, bet ir išmaniųjų telefonų gamintojams. Daugelis bendrovių susiduria su problemomis patenkinant rinkos poreikius, o tai puikiai atsispindi ir naujausioje pardavimų statistikoje.

Remiantis „Canalys“ informacija, „Samsung“ ir toliau išlieka didžiausiu išmaniųjų telefonų gamintoju, kuris trečiojo ketvirčio metu užsitikrino 23 proc. rinkos. Į antrąją poziciją sugrįžo JAV milžinė „Apple“, kuri šiuo metu turi 15 proc. rinkos. Bendrovei pavyko aplenkti „Xiaomi“, kuri nukrito į trečiąją vietą su 14 proc. užimamos rinkos dalimi.

Verta pastebėti, jog lyderių trejetuke vos viena bendrovė sugebėjo padidinti savo rinkos dalį. „Apple“ praėjusių metų trečiojo ketvirčio metu turėjo 12 proc. rinkos, o dabar, kaip jau minėjome, ši dalis išaugo trimis procentais. „Samsung“ ir „Xiaomi“ procentali dalis liko nepakitusi. Penketuke taip pat galima matyti „Vivo“ ir „Oppo“, o abi šios bendrovės turi po 10 proc. rinkos.

„Canalys“ analitikai pažymi, jog išmaniųjų telefonų pardavimai sumažėjo, lyginant su praėjusiais metais, o šis nuosmukis siekia maždaug 6 proc. Kaip pagrindinė to priežastis įvardijamas būtent mikroschemų trūkumas, kuris kamuoja didžiąją dalį rinkos. Pranešama, kad trečiojo metų ketvirčio metu buvo parduoti 327 mln. išmaniųjų telefonų, kuomet analogišku periodu pernai, šis skaičius siekė 348 mln. vienetų.

Ekspertai pastebi ir dar vieną galima problemą, kuri turėtų dar labiau išryškėti lapkričio mėnesį, kuomet prasidės didžiausi metų išpardavimai. Tikėtina, kad rinkos poreikiai gali dar labiau išaugti, tačiau abejojama dėl gamintojų galimybių patenkinti dar didesnę paklausą. Reikėtų nepamiršti, jog daugelis gamintojų jau dabar mažina gamybą, o taip pat atšaukia kai kurių įrenginių pristatymą, todėl išpardavimų sezonas šiemet gali būti kitoks nei įprasta.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas