Pasirodė pirmojo ketvirčio telefonų pardavimų rezultatai: fiksuojami didesnis susidomėjimas nei anksčiau, tačiau ekspertų prognozės nieko gero nežada

Lukas Snarskis

2024-06-15, 17:55

0 komentarų

Išmaniųjų telefonų gamintojai kasmet pristato gausybę įvairiausių naujienų, tačiau tai niekaip nepadeda įtikinti vartotojų atsinaujinti. Tačiau situacija rinkoje po truputį gerėja, o metų pradžioje populiariausiu gamintoju, nors ir labai trumpam, tapo JAV technologijų milžinė „Apple“.

Užsiregistruokite „Temu“ ir gaukite 30% nuolaidą pirmam užsakymui ir specialius kuponus – spauskite čia.
Pasirodė pirmojo ketvirčio telefonų pardavimų rezultatai: fiksuojami didesnis susidomėjimas nei anksčiau, tačiau ekspertų prognozės nieko gero nežada

Dabar pasirodė pirmojo šių metų ketvirčio išmaniųjų telefonų pardavimų statistika, kuri atskleidžia, jog rinkos augimas siekia net 18,7 proc. „Trendforce“ duomenys rodo, jog minėtuoju laikotarpiu buvo parduota 296 mln. įrenginių.

Tiesa, ekspertai pažymi, jog augimas yra susijęs ne su pagerėjusia situacija šių metų pradžioje, o su tragiškais rezultatais 2023 metų pradžioje. Tikimasi, kad antrasis metų ketvirtis rodys mažėjančius pardavimus. Pažvelkime, kaip savo produktus sekėsi pardavinėti populiariausiems gamintojams.

Pirmoje pozicijoje rikiuojasi „Samsung“, kuri per pirmą šių metų ketvirtį pardavė 59,5 mln. išmaniųjų telefonų ir šiuo metu užima 20,1 proc. rinkos. Pietų Korėjos milžinė užfiksavo 11,2 proc. metinį augimą. Antroje vietoje – „Apple“.

JAV technologijų bendrovė šių metų pradžioje pardavė 47,9 mln. išmaniųjų telefonų ir šiuo metu užima 16,2 proc. rinkos. Tiesa, „Apple“ užfiksavo 39 proc. mažesnius pardavimus nei analogišku laikotarpiu praėjusiais metais. Tai yra blogiausias rezultatas tarp penkių didžiausių kompanijų.

Trečioje vietoje – „Xiaomi“ su 41,1 mln. parduotų išmaniųjų telefonų. Nors bendrovės pardavimai mažėjo 4,6 proc., tačiau tai vis tiek leido užimti 13,9 proc. šios rinkos. Ketvirtoje pozicijoje rikiuojasi „Oppo“ su 33,8 mln. parduotų įrenginių, o populiariausiųjų penketuką užbaigia „Transsion“. Šio koncerno pardavimai siekia 29,8 mln.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas