„Ignitis“ klientai sulaukė fantastiškų naujienų: jau rytoj įsigalioja svarbūs pasikeitimai, bendrovė siūlo ir dar vieną galimybę, sužinokite, kas keičiasi

Pranešimas spaudai

2024-06-30, 07:54

9 komentarai (-ų)

Visuomeninį elektros tiekimą turintys gyventojai vasarą gali sulaukti mažesnių sąskaitų. Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) galutinai patvirtino naujus tarifus nepriklausomo elektros tiekėjo neturintiems ir mažiausiai elektros sunaudojantiems buitiniams vartotojams.

Prasidėjo mega „Aliexpress“ išpardavimai – visą svarbiausią informaciją rasite paspaudę čia.
„Ignitis“ klientai sulaukė fantastiškų naujienų: jau rytoj įsigalioja svarbūs pasikeitimai, bendrovė siūlo ir dar vieną galimybę, sužinokite, kas keičiasi

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) posėdyje nusprendė dėl vidutiniškai dešimtadaliu mažesnių bendrovės „Ignitis“ tarifų nei dabartiniai. Naujieji tarifai įsigalios jau nuo rytojaus, liepos 1 dienos.

Naujoji rinkos kaina, galiosianti nuo liepos 1 dienos iki gruodžio 31 dienos, sieks 8,353 ct/kWh (83,53Eur/MWh) ir bus 14,35 proc. mažesnė nei pirmąjį šių metų pusmetį (9,753 ct/kWh arba 97,53 Eur/MWh).

Tai reiškia, jog Taigi, populiariausias „Standartinis“ vienos laiko zonos planas antrąjį šių metų pusmetį kainuos 19,7 cento už kilovatvalandę. Tai yra apie 8 proc. arba 1,7 cento pigiau nei šių metų balandį-birželį galiojanti kaina (21,4 cento už kWh).

Rinkos kaina 2024 m. antrajam pusmečiui nustatoma įvertinant:

  1. Elektros energijos kainas elektros energijos biržoje „Nord Pool“ Lietuvos ir Suomijos prekybos zonose už 12 paskutinių kalendorinių mėnesių;
  2. „Nasdaq OMX“ tinklalapyje paskelbtus finansinių priemonių ateities sandorių paros kainų indeksus.
  3. Elektros energijos vartojimo netolygumo koeficientus, paskelbtus pagal Elektros energijos rinkos taisykles.

Rinkos kaina yra naudojama:

  1. Nustatant viešuosius interesus atitinkančių paslaugų lėšų metinę sąmatą ateinantiems kalendoriniams metams;
  2. Apskaičiuojant visuomeninę elektros energijos kainą;
  3. Nustatant VIAP lėšų gavėjams mokėtinas sumas, vadovaujantis Administravimo aprašu.

Galimybė rinktis ir sutaupyti

Sumanių energetikos sprendimų bendrovė „Ignitis“ pateikė tris naujus nepriklausomo elektros energijos tiekimo planus, kurie leidžia klientams sumažinti kilovatvalandės kainą. Naujuosius bendrovės nepriklausomo tiekimo planus klientai galės rinktis laisva valia, kaip ir kitus „Ignitis“ nepriklausomo elektros tiekimo planus.

Kaip teigia „Ignitis“ privačių klientų padalinio vadovė Dalia Bražiūnaitė, naujuose planuose atsiranda mėnesio mokestis, kuris nėra nei privalomas, nei papildomas, tačiau leidžia mažinti kilovatvalandės kainą, o klientams sutaupyti. Ypač tiems klientams, kurie suvartoja daugiau elektros energijos.

Be to, pasak bendrovės atstovės, planas bus naudingas tiems, kurių vartojimas svyruoja – šiltuoju sezonu vartoja mažiau elektros energijos, o šaltuoju sezonu gerokai daugiau, planai su mėnesio mokesčiu padės subalansuoti išlaidas elektros energijai per visus metus.

Pasirinkus „Ignitis“ nepriklausomo elektros energijos tiekimo planą „Minimalus“, fiksuojant kainą 7, 12 ar 24 mėn. ir renkantis mėnesio mokestį, jis sieks 1,05 Eur., pasirinkus planą „Optimalus“, fiksuojant kainą 7, 12 ar 24 mėn., ir renkantis mėnesio mokestį, jis sieks 1,90 Eur., o pasirinkus planą „Išmanus“ ir mėnesio mokestį, jis sieks 1,36 Eur. Atitinkamai elektros energijos kaina už kilovatvalandę pinga 0,5 ct/kWh, 0,9 ct/kWh ir 0,7 ct/kWh.

9 komentarų

Vytas

Prie ko čia girti ignitį, jeigu kainą nustatė taryba?? Geriau paaiškinkit, kodėl ignitis sudariusiems sutartis stambesniems vartotojams nepardavinėja už tokią kainą.

Jolanta

Mūsų bankrutavo pasirinktas. Tai teko galvoti ir nusprendėm gryžti atgal. Kaip privalomai reikėjo rinktis elektros tiekėjus pasirinkom 'Ignitis, terminuotą sutartį pasirašėme 3metams,po 28cnt už kw.
Bet šiais metais mūsų fiksuota dingo. Gavome į el paštą pranešimą apie tai, kad kaina keisis ir bus po 0 34cnt. už kw, nes ale brango, ar tai keičiasi rinkos,ar biržos kainos. Tiksliau nelabai aš apie tai supeantu, bet kad kainą pakilo, o nors sutartyse yra parašyta, kad tos tris metus bus ta fiksuota, nes jie patys taip pasiūlė.
El. Paštu susirašinejom,gavom popierius , kad patvirtinti iš siūsti nepavyko, nes ten tipo tik iš siūsti laiškai klientama, o nepriima gautų ir
ar neskaito. Teko pavargti-
skambinant ilgai laukti. Galuausiau pwr paštą siuntėm dokumenrus į Vilnių.
Ir dar klausimas :
Kodėl vieni naudojasi nurašydami dar nuo senų skaitiklių, patys apskaičiuoja kiek isdegino, o kutiems jau yra orie namų pristatytas dėžės, tipo požeminė elektea kurią urgi nusirašydavome kuwk kw. Ušdeginam uztiek ir mokėdavom. Dabar kai padari automatiškas nuskaitymas, tai kaina šoktelėjo ojojoi. Ur ten nieko neina suprasti. Keičiasi rodnenys labai greitai. Prirariu palikusiems komentarus, kad esame mulkinami

Elektrikas

VERT yra koncertų pusėje ir kol jie bus žmones mulkins. Reikia keisti visą tą nesąmonę.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas