Žaidimų failai ir atnaujinimai gali tapti mažesni: AMD kuria neuroninių blokų glaudinimo technologiją, kuri gali tapti gelbėjimosi ratu žaidėjams su lėtu internetu

AMD

Technews.lt

2024-06-30, 19:54

0 komentarų

AMD kuria naują technologiją, kuri žada gerokai sumažinti žaidimų dydį, taip pat sumažinti žaidimų pataisų ir atnaujinimų dydį. Šiandieniniai AAA žaidimai paprastai būna didesni nei 100 GB, o žaidimų atnaujinimai siekia dešimtis gigabaitų, o kai kurie svarbiausi atnaujinimai praktiškai parsisiunčia žaidimą iš naujo.

Prasidėjo mega „Aliexpress“ išpardavimai – visą svarbiausią informaciją rasite paspaudę čia.
Žaidimų failai ir atnaujinimai gali tapti mažesni: AMD kuria neuroninių blokų glaudinimo technologiją, kuri gali tapti gelbėjimosi ratu žaidėjams su lėtu internetu

Pranešama, kad būsimų žaidimų, pavyzdžiui, „Call of Duty: Black Ops 6“, dydis yra daugiau nei 300 GB, todėl žaidėjams su lėtu internetu teks ilgai jį siųstis. Didžiąją žaidimo dalį sudaro vaizdiniai ištekliai – tekstūros, spritai ir iš anksto sukurtų scenų vaizdo įrašai.

Šiuolaikiniame AAA žaidime gali būti šimtai tūkstančių atskirų žaidimo elementų, o kartais net pertekliniai tekstūrų rinkiniai, skirti skirtingiems vaizdo kokybės nustatymams.

Šią problemą AMD išsprendė naudodama „Neural Block Compression“ technologiją. Bendrovė šią technologiją išsamiau pristatys 2024 m. liepos 3-5 d. vyksiančiame „Eurographics 2024 Rendering Symposium“ renginyje, tačiau jau turime miglotą idėją, kas tai galėtų būti. Šiuolaikiniuose yra papildomi sluoksniai, pavyzdžiui, įvairios žemėlapio versijos.

AMD idėja – visus šiuos sluoksnius, įskaitant pagrindinę tekstūrą, „suplokštinti“ į vieną formatą, kurį žaidimo variklis galėtų išskaidyti į atskirus sluoksnius naudodamas dirbtinio intelekto neuroninį tinklą. To nereikėtų painioti su megatekstūromis – visai kitu dalyku, kuris remiasi viena didele tekstūra, dengiančia visus scenos objektus.

Šiuo atveju siekiama sulyginti įvairius atskirų tekstūrų ir jų žemėlapių duomenų sluoksnius į vieną tipą. Teoriškai tai turėtų padėti sutaupyti nemažai failo dydžio, net jei dėl to žaidėjas patiria papildomų skaičiavimo sąnaudų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas