„Google“ atsisako nepasiteisinusių sprendimų: nuspręsta pakeisti paieškos sistemoje naudojamą puslapiavimo sistemą, pateikiamos ir to priežastys

Lukas Snarskis

2024-06-30, 19:55

0 komentarų

Norėdami rasti norimą informaciją internete – daugelis mūsų pasitelkia „Google“ paieškos sistemą. Pastaroji nuolat tobulinama tam, kad prieiga prie informacijos būtų kuo paprastesnė, o taip pat ir patogesnė.

Prasidėjo mega „Aliexpress“ išpardavimai – visą svarbiausią informaciją rasite paspaudę čia.
„Google“ atsisako nepasiteisinusių sprendimų: nuspręsta pakeisti paieškos sistemoje naudojamą puslapiavimo sistemą, pateikiamos ir to priežastys

Dar 2021 metais „Google“ paskelbė apie tai, jog išmaniuose telefonuose paieškos sistema įgauna nepertraukiamo slinkimo galimybę. Tokia funkcija leidžia peržiūrėti vis daugiau paieškos rezultatų, nespaudžiant specialaus mygtuko, skirto atidaryti kitą rezultatų puslapį.

Po metų tokia galimybė atsirado ir kompiuterių naudotojams. Tuo metu „Google“ atstovai teigė, kad šis perėjimas nuo senosios puslapiavimo sistemos leis naudotojams greičiau rasti paieškos rezultatus. Dabar aiškėja, kad toks sprendimas nepasiteisino.

Remiantis naujausia informacija, „Google“ nusprendė atsisakyti tokio sprendimo ir jau netrukus bus sugrįžta prie senosios puslapiavimo sistemos. Pasak bendrovės atstovo spaudai, grįžus prie senosios sistemos, paieškos rezultatai bus generuojami greičiau nei naudojant nuolatinį slinkimą, nes naudotojams nereikės įkelti rezultatų, kurių jie neprašė.

„Google“ atstovai pažymi ir tai, kad nepertraukiamo slinkimo metodas nesuteikė geresnės vartotojo patirties. Teigiama, jog kompiuterinės paieškos naudotojai jau dabar turėtų matyti senąjį puslapių išdėstymą. Tiesa, prireiks šiek tiek daugiau laiko, kol tas pats pakeitimas bus atliktas mobiliuosiuose įrenginiuose.

Šis pakeitimas atliekamas praėjus kelioms savaitėms po to, kai „Google“ JAV naudotojams pasiūlė naudoti dirbtinio intelekto apžvalgas. Tuo metu bendrovė teigė, kad ji sukurs atsakymus į klausimus remdamasi informacija, surinkta ieškant išorinių nuorodų.

Tačiau netrukus bendrovė sulaukė daugybės naudotojų kritikos, teigiančių, kad nemažai DI sugeneruotų apžvalgų buvo faktiškai neteisingos. Prieš kelias dienas „Search Engine Land“ pranešė, kad „AI Overview“ atsakymai rodomi tik keliuose procentuose visų „Google“ paieškos užklausų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas