„Ignitis“ ekspertė atsako į pačius aktualiausius klausimus: šie klausimai iškyla daugeliui elektros naudotojų, sužinokite, kas svarbiausia

Pranešimas spaudai

2024-07-02, 17:54

0 komentarų

Sumanių energetikos sprendimų bendrovė „Ignitis“ atkreipia klientų dėmesį į naują realybę – elektros energijos tiekimo planą kartais tenka rinktis ir keletą kartų per metus.

Prasidėjo mega „Aliexpress“ išpardavimai – visą svarbiausią informaciją rasite paspaudę čia.
„Ignitis“ ekspertė atsako į pačius aktualiausius klausimus: šie klausimai iškyla daugeliui elektros naudotojų, sužinokite, kas svarbiausia

Tai reiškia, jog daliai klientų artėja kainos fiksavimo pabaiga bei metas pasirinkti jiems palankiausią elektros energijos tiekimo planą. Kad pasirinkti būtų paprasčiau, o aiškumo daugiau, „Ignitis“ pasiūlymų klientams vadovė Aurelija Lutcaitė – Žvinienė atkreipia dėmesį į kelis dažniausiai klientams kylančius klausimus dėl elektros energijos tiekimo plano pasirinkimo.

„Ignitis“ atstovės teigimu, apie artėjantį fiksuoto elektros energijos tiekimo plano pabaigos laikotarpį bendrovė klientus informuoja elektroniniais laiškais, SMS žinutėmis ar kitu klientų pasirinktu būdu. Informaciniai pranešimai klientus pasiekia likus ne mažiau kaip 30 dienų iki fiksuotos kainos laikotarpio pabaigos. Gavę informaciją, kad artėja turimo fiksuoto elektros energijos tiekimo plano laikotarpio pabaiga, klientai suskuba domėtis ir teirautis apie naujus pasiūlymus, jų kainą, laikotarpį.

„Per pastaruosius porą metų elektros energijos tiekimo rinkoje įvykę pokyčiai ir klientams atsiradusios įvairios pasirinkimo galimybės ne tik sudarė sąlygas klientams gauti jiems palankiausius pasiūlymus elektros energijos tiekimui, tačiau taip pat ir įpareigoja pasirinkti naują tiekimo planą dažniau, nei buvo įpratę. Artėjant pasirinkimo metui, pagrindinis klientų klausimas – kaip keisis kaina“, – sako A. Lutcaitė – Žvinienė.

Šiuo metu bendrovė yra paruošusi specialų pasiūlymą – fiksuoti elektros tiekimo kainą 8 mėnesiams, plano įsigaliojimą atidedant iki 2024 m. rugsėjo 1 d. Tai reiškia, kad planą galima pasirinkti dabar, o jis galioti pradėtų nuo rudens pradžios. Renkantis šį 8 mėn. kainos fiksavimo periodą „Ignitis“ tieks tik žaliąją elektros energiją. Šiuo metu palankiausia kilovatvalandės kaina iš visų bendrovės fiksuotos kainos pasiūlymų: „Minimalus“ planas – 0,249 Eur/kWh, „Optimalus“ – 0,228 Eur/kWh (plius mėnesinis ESO mokestis).

Kitas klientams labiausiai rūpimas klausimas – kodėl baigiasi turėtas fiksuotos kainos planas? Pasak „Ignitis“ pasiūlymų klientams vadovės, svarbu prisiminti, jog pati sutartis su nepriklausomu tiekėju yra neterminuota, tačiau terminuotas kainos fiksavimo laikotarpis – kuriam laikotarpiui sutarta, jog elektros tiekimo kaina nesikeis.

Elektros rinkos situacijai kintant,, laikas nuo laiko teks peržvelgti užfiksuotą elektros tiekimo kainą ir rinktis naujus tiekėjo pasiūlymus. Ir tai nėra trūkumas, o daugiau privalumas, nes tiekėjai siekia pateikti kuo palankesnius pasiūlymus, atsižvelgiant į dinamišką situaciją elektros rinkoje. Todėl jų pasiūlymai, galimybė „užsišaldyti“ kainą, pridėtinės vertės, pavyzdžiui, nemokamai pridedama žalioji energija, yra palanku vartotojui.

Trečiasis dažniausiai bendrovės klientų užduodamas klausimas yra apie tai, ar bus galima pasikeisti fiksuotos kainos planą, jei kaina keisis?

A. Lutcaitė – Žvinienė pažymi, jog visi „Ignitis“ klientai gali pasikeisti pasirinktą planą.

Bendrovė skaičiuoja, kad maždaug 80 proc. buitinių elektros vartotojų yra pasirinkę fiksuoto tarifo planus, nes elektros tiekimo kainos fiksavimas yra patikimas būdas užsitikrinti stabilią ir nekintančią elektros kainą pasirinktą laikotarpį. Visą fiksavimo laikotarpį gali keistis tik reguliuojamos kainos dalys ir valstybės mokesčiai.

Taip apsisaugoma nuo galimo elektros tiekimo kainos augimo, vartotojui lengviau susiplanuoti savo išlaidas, o tiekėjas prisiima atsakomybę užtikrinti sutartą elektros tiekimo kainą visą sutartą laikotarpį.

Susipažinti su „Ignitis“ teikiamais pasiūlymais, sudaryti sutartį ar pasirinkti planą patogus ir greitas būdas – e.ignitis.lt savitarnos svetainėje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas