Velniop tuos elektrinius automobilius: daugybė australų ir amerikiečių nori automobilio su vidaus degimo varikliu, tokios nuotaikos vyrauja net ir Norvegijoje

Tomas Eidukevičius

2024-07-02, 19:55

3 komentarai (-ų)

Prieš kelerius metus didžioji dalis automobilių gamintojų ėmė rengti planus, kaip pertvarkyti gamybos linijas ir pereiti tik prie elektrinių transporto priemonių gamybos. Kai kurie net nustatė galutinius terminus, iki kada bus nutraukta vidaus degimo variklių gamyba.

Prasidėjo mega „Aliexpress“ išpardavimai – visą svarbiausią informaciją rasite paspaudę čia.
Velniop tuos elektrinius automobilius: daugybė australų ir amerikiečių nori automobilio su vidaus degimo varikliu, tokios nuotaikos vyrauja net ir Norvegijoje

Tačiau dabar daugelis jų iš naujo vertina tokių automobilių ateities perspektyvas. Vienų pardavimai lėtėja, kitų - ne, vartotojų susidomėjimas mažėja, o dabar beveik pusė elektrinių automobilių savininkų JAV norėtų grįžti prie benzininių. Kas vyksta?

Bendrovės „McKinsey & Co.“ atliktame tyrime atskleidžiama, kad 46 proc. elektromobilių savininkų JAV, t. y. gerokai daugiau nei pasaulinis vidurkis, kuris siekia 29 proc., nori persėsti į benzininius automobilius dėl netinkamos įkrovimo infrastruktūros.

Trisdešimt penki procentai pasaulio respondentų teigė, kad viešasis tinklas dar nėra pakankamai geras, o 34 proc. mano, kad elektromobilių įsigijimo išlaidos vis dar yra per didelės. Dar 32 proc. elektrinių automobilių turėtojų pastebi, jog tai per daug paveikė jų vairavimo įpročius ilgų kelionių metu.

Ir amerikiečiai nėra vieninteliai, kurie vis dažniau svarsto apie galimybę sugrįžti prie įprastinių automobilių naudojimo. Australijoje šis procentas siekia net 49, Brazilijoje – 38, o Kinijoje – 28 proc. Tokias galimybes svarsto ir europiečiai. Vokietijoje 24 proc. elektromobilių vairuotojų norėtų sugrįžti prie transporto, aprūpinto vidaus degimo varikliais. Norvegijoje ir Prancūzijoje šis skaičius siekia 18, o Italijoje – 15 proc.

Viena pagrindinių priežasčių, kodėl vairuotojai nori grįžti prie standartinių automobilių – įkrovimo tinklas. Nors jis plečiasi visame pasaulyje, tačiau situacija dar tikrai nėra tobula. Kitos savininkų nurodytos priežastys, dėl kurių jie gali pereiti prie kito automobilio, yra negalėjimas įkrauti namuose, stresas dėl rūpesčių, susijusių su įkrovimu ir įkrovimo mobilumo reikalavimai.

Tik 13 proc. respondentų teigė, kad jiems nepatiko vairavimo patirtis. Kai kuriems žmonėms tiesiog patinka vairuoti vidaus degimo automobilį.

Tyrimas taip pat atskleidė, kodėl automobilių gamintojai atrodo tokie atsiskyrę vieni nuo kitų, dėdami pastangas elektromobilių srityje. Augimas ir noras grįžti prie elektrinių automobilių nėra vienodi visame pasaulyje, o kai kurios rinkos keičiasi sparčiau nei kitos, todėl gamintojai atsiduria sunkioje padėtyje, nes bando patenkinti labai skirtingus poreikius visame pasaulyje.

3 komentarų

SDG 4x4

Kaip pasikrauti automobili su 0 centu?
Jusu laidais vanduo ar oras teka...
Draugas taip ir negryžo namo liko 12 km
Turejo skambinti,kad partemptu...
Visa laime,kad dar vienas važiavo ....
Jau sake viska išjungiau nieko nenaudojau
Apie koki konforta kalbam ...
Tylos kambarys ant ratu jei ir pabezdet bijai nes reiks ijungt vedinimo sistema...
Apie garso sistema ,subwoofer pamiršk...
Apie šildyma pamiršk....
Čia gali tureti tik imone kur viena krauni su kitu važineji....
Iki namo nedavažiuoji kita karta 100 m truksta apie kokias ikrovimo stoteles kalba
Kosmonautai.....greičiau amoniako ir vandenilio motorai suksis negu valstybe sukurs infrastruktura ....sedi ten nieko nebaige....tik taršos mokesčius ir moka kurt daugiau niekam tike tik ubagint liaudi...
Gamintojas pagamini automobili su taršos priedais viskas tinka...
O lietuviškoj mafijoj tas negalioja mokek ir viskas taršos mokesti....
Už ta mokesti debesis praskies...dangui condicionieriu irengs ....poetai smegenu...

Ramus

Keista. Man 25 kilo km kainavo 0 evru. Renkuosi EV kelionei iki 400 km spinduliu, virs to varau su TDI. Bet 90% kelioniu uztenka EV.

Talis

Ramus. Bent jau išmok gramatikos. Evru, ar vis tik Euru. Ir ar tik Nebusi moskolis TDI VW Vokietijoje tik Moskoliai ir Kumieciai Litvinai važinėja

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas