Didžiausio Baltijos šalių viešo elektromobilių įkrovimo tinklo operatorė bei techninės ir programinės įrangos kūrėja plečia įkrovimo tinklą Lenkijoje

Pranešimas spaudai

2024-07-05, 07:15

0 komentarų

Didžiausio Baltijos šalių viešo elektromobilių įkrovimo tinklo operatorė bei techninės ir programinės įrangos kūrėja „Inbalance grid“ susitarė dėl strateginės plėtros su stambiu Lenkijos prekybos tinklu „Stokrotka“.

Prasidėjo mega „Aliexpress“ išpardavimai – visą svarbiausią informaciją rasite paspaudę čia.
Didžiausio Baltijos šalių viešo elektromobilių įkrovimo tinklo operatorė bei techninės ir programinės įrangos kūrėja plečia įkrovimo tinklą Lenkijoje

Lietuvos bendrovė įdiegs ir valdys išmaniąsias įkrovimo stoteles ties 114 „Stokrotka“ parduotuvių didmiesčiuose ir mažesniuose Lenkijos miestuose.

Ši partnerystė taps viena didžiausių Lietuvos kapitalo investicijų į Lenkijos elektromobilių įkrovimo infrastruktūrą, o „Inbalance grid“ turi dar didesnių plėtros ambicijų visoje Vidurio ir Rytų Europoje.

Lietuvoje sukurtos įkrovimo stotelės šiemet bus diegiamos „Stokrotka“ priklausančiose parduotuvėse Varšuvoje, Liubline, Vroclave, Gdanske, Lodzėje, Žešuve ir kituose didmiesčiuose, taip pat ir mažesniuose Lenkijos miesteliuose, dalis kurių iki šiol neturėjo praktiškai jokios viešos infrastruktūros elektromobiliams.

Bendrovės susitarė dėl 276 įkrovimo taškų diegimo artimiausiais metais ir dėl galimos tolesnės plėtros atsižvelgiant į paklausos pokyčius. Dėl šio žingsnio „Stokrotka“ taps elektromobiliams draugiškiausiu Lenkijos prekybos tinklu, o „Inbalance grid“ – vienu didžiausių šalies viešo įkrovimo tinklo operatoriumi.

Ambicingos „Stokrotka“ plėtros partneriu „Inbalance grid“ buvo pasirinkta dėl kompanijos kuriamų šiuolaikiškų ir efektyvių technologinių sprendimų, padėjusių Lietuvos įmonei per kelis metus tapti Baltijos šalių įkrovimo tinklo lydere. „Bloomberg“ tyrimo duomenimis, „Inbalance grid“ pernai buvo didžiausias viešojo įkrovimo tinklo operatorius visose Baltijos šalyse. Lenkams taip pat buvo aktuali galimybė diegti infrastruktūrą nekoreguojant esamų elektros įvadų ir greitas projektų įgyvendinimas.

„Džiaugiamės galėdami įkvėpti naujus elektromobilių savininkus ir padėdami esamiems. Netrukus mūsų parduotuvės turės patogias stoteles, integruotas su populiariomis įkrovimo programėlėmis ir sukursiančias dar geresnę mūsų tinklo pirkėjų patirtį“, – komentuoja „Stokrotka“ atstovė spaudai Daria Raganowicz.

„Inbalance grid“ kuriami sprendimai yra unikalūs rinkoje dėl debesų kompiuterija grįstų galios balansavimo sprendimų, nuotolinio valdymo ir priežiūros, suderinamumo su rinkos standartais bei plačių sistemų integracijų galimybių. Abi bendrovės jau yra įgyvendinusios projektą viename prekybos centre Liubline, kur „Inbalance grid“ pritaikė ir naujovišką stotelių integraciją su saulės jėgaine. „Stokrotka“ taip pat planuoja integruoti „Inbalance grid“ stoteles su savo lojalumo programa.

„Tokio stambaus rinkos dalyvio pasitikėjimą pelnėme būdami rinką ir jos duomenis analizuojančiais technologijų kūrėjais. Prekybos, NT ir kiti verslai labiausiai ieško partnerių, su kuriais galėtų jaustis ramūs dėl elektromobilių rinkos pokyčių ateityje. Neabejoju, kad sėkminga partnerystė su „Stokrotka“ sustiprins mūsų pozicijas tolesnėje plėtroje Lenkijoje ir už jos ribų“, – komentuoja „Inbalance grid“ vadovas Simonas Stankus.

„Inbalance grid“ toliau aktyviai ieško plėtros galimybių Lenkijoje, taip pat Čekijoje, Bulgarijoje, Rumunijoje, Vengrijoje ir kitose Vidurio Europos šalyse.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas