Paslapčių lieka nebedaug: aiškėja laukiamiausių „Apple“ naujienų savybės ir kainos

Lukas Snarskis

2021-07-12, 15:20 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

0 komentarų
Paslapčių lieka nebedaug: aiškėja laukiamiausių „Apple“ naujienų savybės ir kainos

JAV milžinė „Apple“, kaip jau įprasta, šį rudenį oficialiai išleis naujos kartos „iPhone“ išmaniuosius telefonus. Per pastaruosius kelis mėnesius buvo daugybė spekuliacijų dėl šių išmaniųjų telefonų, o visai neseniai internete pasklido ir detali informacija apie planuojamus išleisti modelius bei jų specifikacijas. Negana to, jau dabar yra pateikiama informacija ir apie galimas kainas.

Jau yra žinoma, kad šiemet „Apple“ vadovai ketina pademonstruoti keturis modelius, kurie išlaikys tą pačią liniją kaip ir pernai. Šį rudenį mes ir vėl išvysime „iPhone 13 mini“, „iPhone 13“, „iPhone 13 Pro“ ir „iPhone 13 Pro Max“ išmaniuosius. Aišku ir tai, jog prietaisų išvaizda yra vienas akivaizdžiausių atnaujinimų šiais metais.

Kelis kartus eksponuoti modeliai ir dizaino brėžiniai iš esmės patvirtino, kad „iPhone 13“ serijoje bus įrengtas nedidelis įpjovos ekranas. Tai pirmas kartas, kai „Apple“ per ketverius metus sumažins įpjovos plotą. Tai suteiks didesnį ekrano ir korpuso santykį ir veiksmingai pagerins vizualinį efektą.

Kalbant apie ekrano dydį, „Apple“ vis tiek išlaikys ankstesnės kartos duomenis. „iPhone 13 mini“ turės 5,4 colių ekraną, o „iPhone 13“ ir „iPhone 13 Pro“ - 6,1 colių ekraną. „iPhone 13 Pro Max“ bus aprūpintas didžiausiu, 6,7 colių, ekranu. Yra pranešimų, kad tai bus paskutinis kartas, kai „Apple“ išleis mini modelį.

Be to, pigiausia „iPhone 13“ versija taip pat galimai turės naują nugarėlėje esančios kameros išdėstymą. Nors tai vis dar yra dviejų kamerų konfigūracija, ji buvo pakeista iš pirminio vertikalaus išdėstymo į įstrižą. Žinoma, „Pro“ modelių trigubos kameros versija vis tiek išlieka patrauklesnė.

Kalbant apie konfigūraciją, visa „iPhone 13“ serija bus atnaujinta į naujausią, pačių sukurtą, „A15 Bionic“ lustą. Dar gerokai anksčiau buvo skelbiama, kad lustas vis dar naudos 5nm architektūrą, tačiau jis atnaujino antrosios kartos 5nm TSMC procesą. Tai reiškia, kad „Apple A15 Bionic“ turės geresnį energijos vartojimo efektyvumo koeficientą ir 5G našumą. Kiti šio lusto aspektai taip pat bus geresni nei ankstesnės kartos.

Be to, „iPhone 13“ serija taip pat turi didesnę akumuliatoriaus talpą, palyginti su „iPhone 12“ serija. „iPhone 13 mini“ bus su 2406 mAh, o „iPhone 13“ naudos 3095 mAh bateriją. „13 Pro“ modeliuose bus naudojama 3095mAh baterija, o „iPhone 13 Pro Max“ išsiskirs 4352mAh talpos akumuliatoriumi, kuris yra beveik 700 mAh talpesnis nei praėjusių metų įrenginyje.

Kalbant apie kainą, „iPhone 13 mini“ kaina prasidės nuo 699 JAV dolerių, o „iPhone 13“ - 799 JAV dolerių. Be to, „iPhone 13 Pro“ pradinė kaina yra 999 JAV dolerių, o „iPhone 13 Pro Max“ - nuo 1099 JAV dolerių.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas