Penki blogiausi telefonai, kurie kada nors buvo pristatyti: šių įrenginių pirkėjai buvo priversti keiktis, o kai kurie modeliai kėlė ir milžinišką grėsmę žmonių saugumui

Lukas Snarskis

2024-09-08, 10:55

0 komentarų

Išmanieji telefonai nuolatos tobulėja, o didžiausias progresas matomas per pastaruosius keletą metų. Gamintojai nuolat siekia pasiūlyti kuo geresnes kameras, galingiausius procesorius, o didelį žingsnį į priekį pavyko žengti ir įkraunant telefonus.

Prasideda MEGA ALIEXPRESS išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
Penki blogiausi telefonai, kurie kada nors buvo pristatyti: šių įrenginių pirkėjai buvo priversti keiktis, o kai kurie modeliai kėlė ir milžinišką grėsmę žmonių saugumui

Rinkoje buvo pristatytas ne vienas išmanusis telefonas, kuris savo laikotarpiu nustebino ne tik ekspertus, bet ir vartotojus. Kai kurie modeliai tapo kultiniais, o apie kai kurių egzistavimą norėtų pamiršti ne tik pirkėjai, bet ir juos pagaminusios bendrovės.

Šiandien kviečiame pažvelgti į penkis telefonus, kurie yra laikomi vienas blogiausių visų laikų įrenginių. Šie prietaisai kėlė didžiulį vartotojų nepasitenkinimą, o jų pirkėjai ieškojo sprendimų, kaip atsikratyti neseniai įsigytu modeliu. Ne veltui žemiau pateikiami įrenginiai yra laikomi vienais blogiausių.

„Samsung Galaxy Note 7“

„Galaxy Note 7“ užima blogiausio visų laikų telefono titulą dėl savo polinkio savaime užsidegti. Vienas dalykas, kai įrenginys išsiskiria savo prastu dizainu ar neaiškiai veikiančiomis funkcijomis, tačiau „Galaxy Note 7“ iš esmės buvo bomba, laukianti, kol sprogs kišenėje ar rankose.

Fizinės žalos grėsmė tapo tokia didelė, kad oro linijų bendrovės ėmė drausti jį naudoti skrydžiuose. „Samsung“ yra „Android“ išmaniųjų telefonų pasaulinė lyderė, garsėjanti patikimumu ir inovacijomis. Todėl milijonams naudotojų buvo didžiulis šokas, kad „Galaxy Note 7“ turėjo tokį didelį trūkumą.

Galiausiai gamintojui neliko nieko kito, kaip tik 2016 metais paskelbti visuotinį atšaukimą, dėl kurio jis prarado 17 mlrd. JAV dolerių pajamų ir pakirto vartotojų pasitikėjimą.

HTC First

Šis įrenginys dažniausiai vadinamas „Facebook“ telefonu, „HTC First“ buvo komercinė nesėkmė dėl prastos aparatinės įrangos ir apgailėtinos vartotojo sąsajos. Atrodo, kad gamintojas pernelyg pasikliovė tuometiniu „Facebook“ populiarumu ir įtraukė nelemtą „Facebook Home“ funkciją, kad naudotojams suteiktų daugiau įtraukiančios patirties.

Tačiau „HTC First“ greitai susilaukė pašaipų būtent dėl šio priedo. Vartotojai nurodė, kad pagrindinis telefono fonas - yra nevykęs ir pažeidžia privatumą. Be to, prie „Facebook“ galima prisijungti per programėlę, todėl jo integravimas į telefoną nebuvo toks novatoriškas, kaip buvo teigiama.

iPhone 6

Nepaisant to, kad visame pasaulyje buvo parduota daugiau kaip 220 mln. vienetų, „iPhone 6“ serija buvo smarkiai kritikuojama dėl trapios korpuso konstrukcijos. Įsivaizduokite, kad palikote telefoną kišenėje, o kai jį ištraukiate - jis išlinkęs ir dabar atrodo kaip bananas.

Šis dizaino trūkumas tarp vartotojų ir žiniasklaidos tapo žinomas kaip „Bendgate“. Praėjus kelioms savaitėms po šio atradimo, keli „YouTube“ vartotojai pradėjo demonstruoti, kaip lengvai telefono korpusas sulinksta vos šiek tiek paspaudus.

Natūralu, kad vartotojai buvo įsiutę dėl tokio įtikinamo defekto, ypač kai už prietaisą mokėjo nuo kelių šimtų eurų. Dar blogiau yra tai, kad vidiniai dokumentai atskleidė, jog „Apple“ puikiai žinojo apie šią problemą ir vis tiek išleido telefoną visuomenei.

Kyocera Echo

Išleidimo metu „Kyocera Echo“ turėjo sukelti revoliuciją išmaniųjų telefonų pramonėje dėl savo sulankstomo dvigubo ekrano konstrukcijos, kurią atidarius telefonas virto 7 colių planšetiniu kompiuteriu. Tačiau ši funkcija tapo jo pražūtimi, nes telefonas buvo gremėzdiškas, o judančių dalių technologija toli gražu nebuvo tobula.

Vienas labiausiai nekenčiamų „Kyocera Echo“ bruožų buvo stora linija, einanti per visą ekraną, kai naudojote jį planšetės režimu. Tai kažkiek gali priminti ir dabartinių sulenkiamų išmaniųjų telefonų trūkumus, tačiau mes šnekame apie 2011 metais išleistą įrenginį.

Be to, vienu metu veikiantys du ekranai gana greitai išeikvodavo akumuliatoriaus energiją, o tai labai atstūmė vartotojus. Nors įrenginyje veikė „Android“ operacinė sistema, programinė įranga paprasčiausiai nebuvo pakankamai pažangi, kad užtikrintų sklandų veikimą dviejuose ekranuose. Apskritai naudotojo patirtis buvo nepatogi ir ją dar galima tobulinti.

Nokia 7280

Galbūt „Nokia“ ir pristatė legendinį 3310 bei kitus novatoriškus mobiliuosius įrenginius, tačiau su 7280 modeliu jiems tikrai nepasisekė. „Nokia 7280“ korpuso dizainas buvo unikalus - jis atrodė kaip lūpų dažų tūbelė arba plonas šokolado batonėlis be rinkimo skydelio - telefono funkcijos buvo valdomos sukamuoju ratuku.

Ši funkcija buvo tinkama numeriams rinkti, bet siaubinga SMS žinutėms rašyti ir kitiems meniu punktams pasiekti. Tiesą sakant, puiki dizaino koncepcija buvo išties nepakartojama ir galėjo iškelti „Nokia“ į dar didesnes aukštumas, tačiau ribotos funkcijos ir prasta sąsaja buvo tiesiog neatleistina.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas