Pigioji „Xiaomi Mi Band 4” jau gali pakeisti banko kortelę

Ignas Petrikonis

2020-09-26, 13:00 (atnaujinta 2021-04-27, 00:39)

0 komentarų
Pigioji „Xiaomi Mi Band 4” jau gali pakeisti banko kortelę

„Xiaomi Mi Band” apyrankės laikomos vienais sėkmingiausių produktų dėvimų įrenginių istorijoje - milijonai vartotojų jas vertina dėl puikiai atliekamų reikalingiausių užduočių, puikios baterijos, o svarbiausia vos porą dešimčių siekiančios kainos. Pastaraisiais metais gamintojas nusprendė išplėsti savo kultinės išmaniosios apyrankės funkcijų arsenalą ir Kinijoje pradėjo siūlyti „Mi Band” versijas su NFC ryšio mikroschema, įgalinusia mobiliuosius mokėjimus. Panašu, jog analogiškas produktas netrukus pasieks ir tarptautinę rinką - prieš porą dienų Ukrainoje ir Baltarusija pradėta prekiauti „Mi Smart Band 4 NFC”, kuri gali pakeisti banko kortelę.

Priežastis, kodėl „Xiaomi” apyrankė su NFC taip ilgai nebuvo siūloma Vakarų rinkoje, yra faktas, kad kompanijai niekaip nepavyko surasti partnerio, kuris sutiktų apyrankėje siūlyti mokėjimo paslaugas. Kinijoje tuo rūpinosi populiarusis „WeChat”, todėl sklido gandai, jog Europoje tai bus patikėta „Google”, valdančiai „GPay” paslaugą. Visgi tokia informacija nepasitvirtino.

„Xiaomi” Senajame Žemyne sukirto rankomis su vienu didžiausiu pasaulyje mokėjimo kortelių sistemos operatoriumi „MasterCard” bei vietiniais Ukrainos ir Baltarusijos bankais. Iš vienos pusės, gera žinia, jog Kinijos gigantė pagaliau surado partnerį ir europiečiams galės pasiūlyti pigų būdą nesinešioti banko kortelių, tačiau liūdina faktas, jog už borto liko nemažiau populiarios „Visa” sistemos kortelių savininkai.

Bendrovė kol kas neatskleidžia, ar kitose rinkose ir kada pasirodys NFC turinti „Mi Smart Band 4”, tačiau žinant „MasterCard” populiarumą visame žemyne, manome, kad tai labiau laiko klausimas.

Apart bekontakčių mokėjimo galimybės, „Mi Smart Band 4 NFC” niekuo nesiskiria nuo įprastos apyrankės versijos - siūlo gausų sportinių veiklų ir miego sekimą, pranešimų atvaizdavimą ir tą pačią puikią baterijos ištvermę.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas