Pigūs „Xiaomi“ telefonai šluojami iš lentynų: pasiekta įspūdinga riba, atskleidžia milžinišką populiarumą

Arnas Balčiūnas

2022-01-18, 09:10 (atnaujinta 2022-11-29, 00:49)

19 komentarai (-ų)
Pigūs „Xiaomi“ telefonai šluojami iš lentynų: pasiekta įspūdinga riba, atskleidžia milžinišką populiarumą

Kinijos kompanija „Xiaomi“, kartu su savo dukterine įmone „Redmi“, kasmet pristato daugybę įvairiausių išmaniųjų telefonų. Neabejotinai daugiausia dėmesio sulaukia vidutinės klasės bendrovių produktai, o tarp jų – „Redmi Note“ serijos telefonai.

Vakar, pirmadienį, „Xiaomi“ išplatino pranešimą, kuriame teigiama, jog bendrovė jau yra pardavusi daugiau nei 240 mln. „Redmi Note“ išmaniųjų telefonų. Tokie rezultatai pasiekti praėjus vos aštuoniems mėnesiams nuo tada, kai buvo pasiekta 200 mln. įrenginių riba.

Žvelgiant į tokią pardavimų statistiką detaliau, nesunku apskaičiuoti, jog per mėnesį „Redmi“ ir „Xiaomi“ parduoda po maždaug 5 mln. vienetus išmaniųjų telefonų, priskirtų minėtajai serijai. Tai reiškia, kad kas sekundę yra parduodama po du „Redmi Note“ įrenginius ir taip jau aštuonis mėnesius iš eilės. Atsižvelgiant į dabartinę situaciją rinkoje – tai yra išties stebinantis pasiekimas.

Deja, tačiau detalesnė pardavimų statistika nėra pateikiama. Tiesa, šie skaičiai pateikiami įtraukiant visas rinkas, kuriose prekiaujami „Redmi Note“ telefonai. Vertėtų pastebėti, jog netrukus rezultatai turėtų dar pagerėti, o iki metų pabaigos visai realu pasiekti ir 300 mln. parduotų įrenginių ribą. Tam turėtų padėti ir neseniai pristatyta „Redmi Note 11“ linija, kuri jau netrukus debiutuos ir Europoje.

Priminsime, jog „Redmi Note 11“ serija sudaro trys išmanieji telefonai – tai bazinis „Note 11“ modelis, o taip pat ir „Redmi Note 11 Pro“ bei „Note 11 Pro+“, kuris yra aprūpintas 120W greitojo įkrovimo technologija. Visi trys modeliai Kinijoje parduodami su „MediaTek“ sukurtais procesoriais. Pigiausias modelis turi „Dimensity 810 5G“ kustą, o „Pro“ variantai aprūpinti „MediaTek Dimensity 920 5G“ lustais.

Internete jau kuris laikas kalbama ir apie europiečiams skirtą „Redmi Note 11“ išmaniojo telefono variantą, o dabar aiškėja, jog pastarasis įrenginys veiktų su „Qualcomm Snapdragon 680“ procesoriumi. Kinijoje analogiškas modelis aprūpintas „MediaTek Helio G88“ lustu, o tokie pakeitimai gali būti susiję su mikroschemų trūkumu su kuriuo susiduria ir „Xiaomi“.

Verta pastebėti, kad tai gali būti ne vienintelis pakeitimas. Šaltiniai Kinijoje atskleidžia, jog „Redmi Note 11“ gali turėti ir lenktus ekrano kraštus, kuo nepasižymi Kinijoje pristatyti modeliai. Negana to, europiečiams skirtas modelis neturės 5G ryšio technologijos palaikymo.

19 komentarų

Lankytojas

Nusipirkau Redmi note 10pro,vienas iš pačių praščiausių mano turėtų telefonu,nesamoningi strigimai,kalbant pridėjus prie ausies nusimyga kiti mygtukai,netikslus ekranas ir t.t

Valdas

Nebepirksiu Xiomi. Pirmajam ir antrajam tos pačios bėdos. Tai adresatų nerodo, rodo tik telefono numerį. Tai šiap pakimba.Telefonui trys mėnesiai..
Žiauriai nepatenkintas xiomi..

edis

Kinai ant mūsų deda o mes perkam jų gaidiškus telefonus baisu

Mario

Jau geriau kinietiskas tel negu jobanas obuolys😁

edva

Redmi naudojau nuo redmi3s.Mi10 zmona turi,turejau MI6,MI8,MI9 perejau ant XS ir atgal nebenoriu.

Uraganas

Nepatinka, kad nesideda atminties korteles i 11 serija. Jeigu suges ir kapets visai informacijai.

A.A

O atsarginė kopija kam reikalinga? Iš telefono duomenys nedingsta jeigu nėra ištrinti.Ir programos,ir nustatymai,ir kontaktai,ir žinutės viskas vienoje vietoje. Naują telefoną nustatinejant, viską siūloma nukopijuoti.

Dainius

Ir už atsarginės kopijos duomenis kas mėnesį mokėti? ne, ačiū, geriau geresniam telefonui pataupyti.

Mauras

O kam mokėti? Nuotraukas į Google debesį susikeli o visa kita telpa ir Mi debesyje. Tik nepatingėt reikia senas ištrint kad naujos tilptų

Lankytojas

Ir dar už mediatek, ne ačiū, pasimatysim kitais metais, xiaomi, nebent poco linija ką nors parodys.

Raimis

Ir 10 ir 11 note be 5g...Ir mokét tokia kaina...Beveik 300€???

Su 5g kurio dar nebus 2-3 metus ir permoketi neapsimoka.

Eddie

Anksciau mokedavai uz jobnutus samsungus be 5g po 700€ ir nesiskusdavai...tai ko cia spangsti dabar...

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas