Populiarioji „Huawei“ flagmanų serija ruošiasi sugrįžti: šiemet bus pristatyti „Mate 50“ serijos telefonai

Lukas Snarskis

2022-01-05, 07:31 (atnaujinta 2022-11-29, 01:57)

0 komentarų
Populiarioji „Huawei“ flagmanų serija ruošiasi sugrįžti: šiemet bus pristatyti „Mate 50“ serijos telefonai

Vos prieš porą metų gaminusi vienus populiariausių išmaniųjų telefonų rinkoje, dabar, „Huawei“ sunkiai išsilaiko - nuo tada, kai buvo apkaltinta šnipinėjimu ir uždrausta JAV, kinų technologijų gigantė susiduria ne tik su mažesniu pirkėjų pasitikėjimu, bet ir su didesniais tiekimo sutrikimais, lyginant su kitomis panašaus dydžio technologijų kompanijomis.

Nepaisant prieštaringo vartotojų požiūrio, „Huawei“ praėjusiais metais išleido savo flagmaną „P50“, tačiau net geriausios komplektacijos modeliai nepalaikė 5G ryšio. Praėjusių metų pabaigoje buvo tikimasi išvysti ir „Huawei Mate 50“ serijos flagmanus, tačiau pristatymas taip ir neįvyko. Viena pagrindinių priežasčių – didžiuliai sutrikimai tiekimo grandyje.

Ir nors daugelis jau nesitikėjo, tačiau, panašu, jog „Huawei“ neketina atsisakyti idėjos pristatyti šiuos flagmanus. „Huawei“ atstovai patvirtino planus išleisti „Mate 50“ serijos išmaniuosius telefonus šiemet. Negana to, tai bus pasaulinis debiutas, o šios linijos produktai pirkėjus pasieks su jau įdiegta „HarmonyOS“ operacine sistema.

Pasak spekuliacijų, „Huawei Mate 50“ turės tokį pat LTPO ekraną, kaip ir „iPhone 13 Pro“ - šis ekranas pasižymės adaptyviu atnaujinimo dažniu, kuris gali ne tik veikti 120Hz dažniu, bet ir padeda taupyti įrenginio energiją. Minėtasis „Snapdragon 898“ turi 1+3+4 tipo architektūrą - jame integruotas vienas 3GHz „Cortex X2“, trys 2.5GHz „Cortex A78“ ir keturi 1.79GHz „Cortex A55“ branduoliai.

„Huawei Mate“ serijos išmanieji telefonai kasmet sulaukdavo didžiulio susidomėjimo, o ypatingai dėmesys šiai serijai buvo išaugęs per pastaruosius keletą metų. Verta pastebėti ir tai, jog „Huawei“ vis dar nestinga optimizmo, kalbant apie jų telefonų sektorių. Prieš keletą mėnesių, „Huawei Consumer Business“ vadovas Richardas Yu patikino, jog kompanija neketina nustoti gaminti šių įrenginių, o „karaliaus sugrįžimas įvyks jau 2023 metais“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas