„Qualcomm“ pripažino: naujasis „Snapdragon 6s Gen 3“ yra 2021 metais pristatyto mikroschemų rinkinio atnaujinimas

Lukas Snarskis

2024-06-16, 14:55

0 komentarų

JAV technologijų bendrovės „Qualcomm“ kuriami procesoriai naudojama daugelio išmaniųjų telefonų gamintojų. Šio gamintojo produkcija veikia tokių gamintojų kaip „Xiaomi“, „Samsung“ bei daugelio kitų produktuose.

Prasidėjo mega „Aliexpress“ išpardavimai – sutaupykite net iki 70 proc.
„Qualcomm“ pripažino: naujasis „Snapdragon 6s Gen 3“ yra 2021 metais pristatyto mikroschemų rinkinio atnaujinimas

„Qualcomm“ atstovai neseniai išleido naują „Snapdragon“ mikroschemų rinkinį, kuris bus žinomas kaip „Snapdragon 6s Gen 3“. Kompanijos atstovai apie šią naujieną paskelbė savo internetinėje svetainėje, kas reiškia, jog nebuvo surengtas joks oficialus pristatymas.

Vos tik pasirodžius informacijai apie šį mikroschemų rinkinį, buvo pastebėtas jo panašumas į 2021 metais išleistą „Qualcomm Snapdragon 695“ lustą. Kompanijos atstovai patvirtino, jog naujasis „Snapdragon“ lustas yra kiek patobulinta senesnio mikroschemų rinkinio versija.

„Qualcomm“ atstovų teigimu, naujasis „Snapdragon 6s Gen 3“ pasižymi patobulintu procesoriumi, vaizdo plokšte ir dirbtinio intelekto galimybėmis. Kaip bebūtų, JAV bendrovės atstovai nepateikė konkrečios informacijos apie atliktus pakeitimus, neskaitant to, kad procesorius turi didesnį taktinį dažnį nei 2021 metų variante.

Priminsime, jog naujasis „Qualcomm Snapdragon 6s Gen 3“ lustas bus prieinamas dviejų skirtingų variantų – su 5G palaikymu arba be jo. Mikroschemų rinkinys sukurtas naudojant 6 nm TSMC architektūrą. Jame yra du procesorių klasteriai: vienas su dviem „Cortex A78“ branduoliais, kurių taktinis dažnis siekia 2,3 GHz, ir kitas su šešiais „Cortex-A55“ branduoliais, dirbančiais iki 2,0 GHz dažniu.

„Snapdragon 6s Gen 3“ naudoja „Adreno 619“ vaizdo plokštę ir „FastConnect 6200“ modemą. Mikroschemų rinkinys palaiko LPDDR4X operatyviąją (RAM) atmintį ir UFS 2.2 saugyklą. Vienas didžiausių šios naujienos trūkumų - viduje esantis kameros ISP palaiko tik iki 1080p@60 kadrų per sekundę vaizdo įrašymą, kas 2024 metais atrodo ganėtinai juokingai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas