„Samsung“ ir toliau pirmauja telefonų rinkoje, tačiau kompanijos vadovai turėtų sunerimti

Arnas Balčiūnas

2021-11-05, 08:30 (atnaujinta 2021-11-05, 09:54)

7 komentarai (-ų)
„Samsung“ ir toliau pirmauja telefonų rinkoje, tačiau kompanijos vadovai turėtų sunerimti

Išmaniųjų telefonų rinkoje – daugėja įtampos. Nors Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ ir išsaugojo pirmąją poziciją pagal parduodamus telefonus, tačiau jo atotrūkis nuo konkurentų mažėja, rodo „Counterpoint Research“ informacija. Naujausia statistika gali suteikti nemažai intrigos tiems, kurie stebi kompanijų pardavimus.

Remiantis naujausia informacija, „Samsung“ trečiojo ketvirčio metu užsitikrino 30,4 proc. išmaniųjų telefonų rinkos, tačiau šie skaičiai yra gerokai mažesni nei pernai. Analogišku laikotarpiu pernai, bendrovės užimamos rinkos dalis siekė 35,8 proc., o tai rodo 16 proc. metinį susitraukimą. Negana to, užfiksuotas ir 6 proc. pardavimų sumažėjimas, lyginant su praėjusiu ketvirčiu. Tai gali būti geras ženklas „Xiaomi“.

Antroje vietoje, tarp populiariausių telefonų gamintojų, rikiuojasi Kinijos milžinė „Xiaomi“, kuri šiuo metu užima 23,6 proc., o tai yra 51 proc. metinis augimas. Praėjusių metų trečiojo ketvirčio metu bendrovė turėjo 15,5 proc. rinkos. Trečioje pozicijoje rikiuojasi JAV technologijų kompanija „Apple“, kuri taip pat didino savo rinkos dalį ir dabar užima 22,1 proc. Žinoma, nesunku nuspėti, kad tam įtakos turėjo ir neseniai pristatyti „iPhone 13“ serijos išmanieji telefonai. Tiesa, dar didesnio augimo galima būtų tikėtis ir paskutinio šių metų ketvirčio metu.

Iškart po „Apple“, rikiuojasi gausybė Kinijos gamintojų. Ketvirtoje pozicijoje šiuo metu įsitvirtinusi kompanija „Oppo“, kuri užima 10,1 proc. Negana to, bendrovė užfiksavo 112 proc. augimą, lyginant su praėjusiais metais. Dar įspūdingesnius rezultatus demonstruoja „Realme“, kurios pardavimai augo 160 proc. bei dabar ši kompanija turi 2,4 proc. rinkos.

Verta pastebėti ir tai, jog dešimtoje pozicijoje galime išvysti „Huawei“. Kadaise tarp pardavimų lyderių buvusi kompanija dabar turi tenkintis vos 0,5 proc. rinkos, ką atskleidžia trečiojo šių metų ketvirčio pardavimų rezultatai. Analogišką rinkos dalį turi ir „Honor“.

7 komentarų

Qe

Idomiai xiaomi antroj vietoj bet perka vistiek zmones nors nusiskundimu yra nemazai

Lankytojas

Jeigu nežinai nerašyk nesąmonių.

Lankytojas

O tu žinai? Matyt per mažai. Daug vadinamų ekspertų, nekalbant jau apie eilinius vartotojus kalba apie Xiaomi atsainų požiūrį į OS taisymus ir t.t. Pasidomėk labiau, o ne vien savo nuomone remkis. O dėl ko perka? Nes pigu. Tarkim toj pačio Rusijoje labai populiarūs niekučiai, kiniški va visokie įrenginiai. Tu tarkim ir kaip perki iš Aliexpress kokio gi ir supranti, kad perki gal už tuos 5 eurus kokį šūduką, bet vis tiek perki. Nes Lietuvoje jis gal kainuotų 30 eurų. Ir taip būna kokiuose Gariūnuose. Tarkim dėklas telefonui ten 2 - 5 eurai. Čia užmeta iki kokių 7 - 15 eurų. Tai ir su Xiaomi tas pats. Pigūs, bet nereiškia, kad geri. O kas pigu visada einama. Ne tik apie Xiaomi kalbu. Pačiam teko girdėti, kad OS pas juos sutvarkyti tragiškai.

Wissen

Perka, nes kazkam ir geri, kad viena negerai nereiskia kad sudas dar.

Lankytojas

Šūdas, perka nes pigūs. Wissen, kas populiaru nereiškia geriausia, kas perkama nereiškia kokybiškiausia. Tiesiog nustekenta yra tiek Lietuva, tiek Rusijoje nemažos dalys ir t.t. Kodėl neperka kokioj JAV? UK? Ar kažkokiose kitose labiau pažengusiose valstybėse? Pigu ir ima. O ima nes ne visi gali leisti net ir Samsung kokius, kurie ir taip jau atrodo vieni pigesnių. Prikiša kinai neva galingi ir t.t. visko, užkimba, paima mažai, o paskui kapokitės su būgais ir t.t. Čia pasaka bet pabaigos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas