„Samsung“ ketina patobulinti flagmanų kameras: kitąmet išvysime ilgai lauktus pasikeitimus

Lukas Snarskis

2021-09-01, 09:30 (atnaujinta 2021-09-08, 15:13)

1 komentaras
„Samsung“ ketina patobulinti flagmanų kameras: kitąmet išvysime ilgai lauktus pasikeitimus

Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ kasmet patobulina savo flagmanų kameras, tačiau priartinimo galimybės ar pasirenkama raiška dažniausiai nenustebina daugelio. Ir nors ši bendrovė gamina 108 MP objektyvus, o netrukus turėtų pasirodyti ir 200 MP raiškos sensoriai, tačiau „Galaxy S“ serijos flagmanai dažniausiai tokių naujovių nesulaukia.

Kalbant apie priartinimo galimybes, 2020 metų „Galaxy S20“ ir „S20+“, taip pat šių metų „Galaxy S21“ ir „S21+“ buvo aprūpinti tik 1,1 karto optiniu priartinimu. Tačiau dėl didelės skiriamosios gebos 64 MP jutiklio šie įrenginiai gali naudoti skaitmeninį priartinimą, kuris kompensuoja silpną optinį priartinimą. Tuo tarpu Kinijos prekiniai ženklai kamerų problemas išsprendžia naudodami periskopinius objektyvus ir pan.

Naujausia informacija rodo, kad „Samsung“ savo kamerų problemas ketina išspręsti jau su „Galaxy S22“ serija. Remiantis „GalaxyClub.nl“, bendrovė planuoja taikyti visiškai kitokį požiūrį į kitų metų pradžioje pasirodysiančius „Galaxy S22 / S22+“ modelius. Teigiama, kad kitąmet pasirodantys išmanieji telefonai talpins 10 MP teleobjektyvą, palaikantį 3x optinį priartinimą, o ne hibridinį, kaip kad „Galaxy S20 / S21“ įrenginiuose.

Praėjusią savaitę pasirodžiusi informacija atskleidžia, kad „Galaxy S22 Ultra“ vis tiek bus su dviguba 10 MP teleobjektyvo sąranka. Vienas iš objektyvų bus periskopinis, siūlantis 10 kartų optinį priartinimą. Tačiau net jei „Samsung“ patvirtino 10 kartų optinį priartinimą palaikantį objektyvą standartiniuose „Galaxy S22“ ir „S22+“ modeliuose, bent vienas iš jų turės patobulintą optinį priartinimą. Tikimasi, kad įprastiniuose modeliuose bus pagerintos priartinimo galimybės, nes „Galaxy S22 Ultra“ yra pačiame „Galaxy“ šeimos viršuje ir yra daug brangesnis už kitus „Samsung“ siūlomus modelius.

Be naujo patobulinto priartinimo, minėtoji ataskaita taip pat patvirtina gandus apie skiriamąją gebą. Remiantis „GalaxyClub.nl“, „Galaxy S22“ ir „Galaxy S22 Plus“ modeliai galės pasigirti 50 MP pagrindine kamera. Gamintojas greičiausiai pasiūlys ir ypač platų 12 MP pločio objektyvą. Kol kas daugiausia nežinomųjų – priekinių naujųjų telefonų kamerų temoje. Priešingai nei anksčiau buvo kalbama, kitų metų flagmanų serija turėtų būti su nedideliu kamerų apskritimu, kaip ir ankstesni modeliai. Kol kas neplanuojama asmenukių kameros montuoti po ekranu ir ši technologija turėtų likti ir būti naudojama tik „Galaxy Z Fold“ serijoje.

Jau yra žinoma ir tai, jog „Samsung Galaxy S22+“ modelis turės 4500 mAh talpos bateriją, tačiau įkrovimo sparta išlieka nežinoma. Be to, kai kurių modelių veikimas bus palaikomas būsimo „Exynos 2200“ mikroschemų rinkinio, kuris gali pasigirti labai lauktu „AMD mRDNA“ GPU. Kalbant apie programinę įrangą, „Samsung“ neabejotinai panaudos „One UI 4.0“ vartotojo sąsają, kuri sukurta pagal „Android 12“ operacinę sistemą.

1 komentarų

Remmy

Fotografavimui yra aukstos klases fotoaparatai.Geriau isleistu protingo dydzio telefona.Dabar-sveria kone puse kg ir nesiotis reikia atskiram lagamine...

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas