Su tūkstančiu eurų pasijusite vargšas: naujųjų „iPhone 13” kainos pakils į kosmosą

Ignas Petrikonis

2021-08-29, 14:35 (atnaujinta 2021-09-28, 11:08)

7 komentarai (-ų)
Su tūkstančiu eurų pasijusite vargšas: naujųjų „iPhone 13” kainos pakils į kosmosą

„iPhone” išmanieji telefonai ilgus metu figūravo brangiausiųjų sąrašo viršuje, tačiau pastaraisiais metais kai kurie konkurentai iš „Android” stovyklos ne tik pasivijo „Apple” telefonus kainos prasme, tačiau juos ir pralenkė. Tuo metu Kupertino milžinė pasielgė priešingai - per pastaruosius trejus metus pristatė keletą „iPhone” modelių, kurie tapo prieinami kur kas platesniam pirkėjų ratui. Deja, panašu, kad ši pasaka baigiasi - šiųmečių „iPhone” kainos priartės prie visus gąsdinančios 2000 eurų ribos.

„iPhone 13” serijos pristatymas turėtų įvykti jau po kelių savaičių, tačiau šaltiniai iš Kinijos paskelbė nutekintas visų šių telefonų modifikacijų kainas vietinėje rinkoje, kurios galimai supykdys net ir ištikimiausius „Apple” gerbėjus.

„iPhone 13 mini” (4GB RAM):

  • 64GB atminties - 720 eurų
  • 128GB atminties - 785 eurai
  • 256GB atminties - 890 eurų

„iPhone 13” (4GB RAM):

  • 64GB atminties - 825 eurai
  • 128GB atminties - 890 eurų
  • 256GB atminties - 995 eurai

„iPhone 13 Pro” (6GB RAM):

  • 128GB atminties - 1113 eurų
  • 512GB atminties - 1375 eurai
  • 1TB atminties - 1742 eurai

„iPhone 13 Pro Max” (6GB RAM):

  • 128GB atminties - 1218 eurų
  • 512GB atminties - 1480 eurų
  • 1TB atminties - 1846 eurai

Teisybės dėlei reikia pastebėti, kad pigesniųjų „iPhone 13 mini” ir „iPhone 13” kainos stipriai nepasikeitė nuo pirmtakų. Didžiausias kainų šuolis įvyko „Pro” modelių atveju, kadangi nebeliko jų versijų su 256GB vidinės atminties - jas pakeitė anksčiau didžiausia buvusi 512GB versija. Tuo metu brangiausioji modifikacija šiemet gaus įspūdingą 1TB atmintinę, anksčiau prieinamą tik „iPad Pro” savininkams. Būtent ji ir iškėlė naujųjų „iPhone 13 Pro” ir „Pro Max” kainą iki kosminių 2000 eurų.

Kalbant apie „iPhone 13” serijos naujoves, šaltiniai praneša, jog pirmą kartą nuo 2017 metų „Apple” sumažins „FaceID” jutiklius talpinančios ekrano išpjovos dydį, siekdama padidinti ekrano ir korpuso santykį bei pagerinti estetinį vaizdą. Tiesa, ekrano įstrižainės neturėtų pasikeisti, lyginant su dabartiniais modeliais.

Kitas svarbus patobulinimas - naujasis „A15 Bionic” procesorius, kuris bus pagamintas pagal antros kartos „TSMC” 5nm technologiją, todėl bus taupesnis ir garantuos dar geresnį 5G ryšio veikimą. Tačiau vartotojams labiausiai patiksianti naujovė neabejotinai bus smarkiai padidintos baterijos. Štai „iPhone 13 Pro Max” gaus net 700mAh už pirmtaką didesnį 4352mAh akumuliatorių, kuris praktiškai prilygs konkurentams iš „Android” stovyklos. Tuo metu „iPhone 13” ir „iPhone 13 vis dar bus aprūpinti daug kuklesnėmis 3095mAh, o „iPhone 13 mini” - vos 2406 mAh baterijomis.

Kaip ten bebūtų, visa ši informacija nėra oficiali, todėl ją reikėtų vertinti kritiškai. Viskas turėtų paaiškėti jau po keleto savaičių.


7 komentarų

Jo

Keistą rinkodarą pasirinko. Prarasta didžiulė rinkos dalis mirus Jobsui, kuris ir akmenį gražioje dėžutėje obuoliniams fanams būtų pardavęs. Įvedė pigiakus iPhone, kurių charakteristikos net Xiaomi neprilygsta, tikėdamiesi pritraukti atgal pirkėjus. Ir tuo pačiu €2000 bombą numetė. Kurio pagrindiniai duomenys panašūs į konkurentų 3 metų senumo. iPhone jau seniai mirė. Ekrane ta juodoji skylė per visą viršų, kai tuo metu Xiaomi po ekranu asmenukių kamerą pakišo, krovimo jungtis vėl gi kitokia, o paskutinė vinis karste - iOS. Jų OS buvo didžiausia klaida nuo pat pradžių. Kol iPhone pirko kas antras, ji nebuvo tokia ryški. Bet dabar tai jau tampa rakštimi užpakalyje. Tik pasitodžius iPhone, mano pagrindinė priežastis nepirkti ir buvo jų OS. Jei negali susikalbėti su draugų telefonais, kam jis reikalingas? Apple vertėtų pagalvoti apie perėjimą prie Android, krovimo jungties pakeitimą į micro usb C ir atsisakyti tos nesąmonės ekrano viršuje. O didžiąją dalį resursų nukreipti į inovacijų kūrimą. iPhone dabar likęs tik vardas, o paskutinė inovacija - atsisakymas jack jungties prieš keletą metų. Jei ir toliau laikysis savo kvailo plano - išskirtinumas, 5 metų bėgyje pakabins spyna ant durų.

...

Didesnės nesąmonės seniai neskaičiau. Toks ekspertas milijardinei kompanijai kritiką žeria :D

Cha-Cha

Nereikėjo tiek vargti ir perrašinėti svetimų minčių :D

Tomas

Nieko naujo. Ir negana to, kad kainos bus kosmonautinės, tai dar ir dėžutes, nors ne, nebus ir dėžučių, tiesiog gausite didelę nuograužos reklamą kurioje bus procesoriaus, kameros, Ram ir kitų surenkamų pgl pageidavimus dalių įkainiai... Nes link to ir eina ši išnaudotojų ir vergvaldžių kompanija.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas