Mobiliojo telefono išradėjas sukritikavo dabartinius išmaniuosius: pažėrė ne tik kritikos dėl jų patogumo, bet ir pateikė stulbinančią prognozę

Lukas Snarskis

2023-03-02, 13:11 (atnaujinta 2023-03-02, 15:08)

2 komentarai (-ų)

1973 metais buvo išrastas pirmasis mobilusis telefonas, o jo autoriumi laikomas Martinas Cooperis. Jis apsilankė ir šią savaitę Barselonoje vykstančioje „Mobile World Congress“ mobilių technologijų parodoje, kur prakalbo apie telefonų ateitį.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Mobiliojo telefono išradėjas sukritikavo dabartinius išmaniuosius: pažėrė ne tik kritikos dėl jų patogumo, bet ir pateikė stulbinančią prognozę

Barselonoje M.Cooperis buvo pakalbintas CNBC žurnalistų, o su jais pirmojo telefono išradėjas pasidalino savo mintimis apie šių įrenginių ateitį. Amerikiečių inžinierius įsitikinęs, jog ateityje telefonai praras savo dabartinę formą ir taps mūsų kūno dalimi.

„Kita karta turės telefoną, įmontuotą po ausies oda“, - atsiimdamas apdovanojimą už viso gyvenimo nuopelnus, švenčiant auksinį pirmojo skambučio jubiliejų, pareiškė amerikietis.

Pasak M.Cooperio, šių naujos kartos įrenginių nereikės įkrauti, nes jie gautų nedidelį kiekį energijos, reikalingos pačiam žmogaus organizmui. „Jūsų kūnas yra tobulas įkroviklis“, – sakė jis. „Kai valgote maistą, jūsų kūnas sukuria energiją, tiesa?

Pirmojo telefono išradėju laikomas amerikietis pripažino, jog niekada nesitikėjo, kad telefonai taps fotoaparatais ar enciklopedijomis. Tačiau M.Cooperis nesutinka, jog dabartiniai mobilieji įrenginiai yra pernelyg sudėtingi naudotis, o taip pat ir nelabai tinkami pokalbiams, kas sukelia papildomų nepatogumų.

„Kai skambinu telefonu ir neturiu ausinių, turiu priglausti šią plokščią medžiagos gabalą prie savo išlenktos galvos ir laikyti ranką nepatogioje padėtyje“, – patikino M.Cooperis.

M.Cooperis pripažino, kad privatumas ir priklausomybė dabar tapo rimta problema. Tačiau jis „ tiki žmonija“ ir sakė, kad „žmonės kažkaip išsiaiškins šiuos dalykus“, atsižvelgdami į visą iki šiol pasiektą technologinę pažangą. Žmonės yra turtingesni ir sveikesni nei bet kada anksčiau ir nepaisant pakilimų ir nuosmukių, „žmonija progresuoja“.

Priminsime, jog Martinas Cooperis yra JAV inžinierius ir yra laikomas mobiliojo telefono išradėju. 1973 metų balandžio 3 dieną jis atliko pirmąjį viešą skambutį, tuomet panaudodamas „Motorola“ mobilųjį telefoną.

2 komentarų

Henrikas Medzevicius

Teisinga pastaba. Pirma mob. telefona sukure Robertas Galvinas savo vadovaujomoje Motorola kompanijoje esancioje Cikagos priemiestyje. Beje R. GALVINA pazinojau asmeniskai.

....

Pataisykit antraštę, šis žmogus sukūrė pirmąjį MOBILUJĮ telefoną, o pirmąjį telefoną kaip aparatą sukūrė visai kitas asmuo ir gerokai anksčiau.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas