Telefonų rinka keičiasi: 5G jau dabar koreguoja nusistovėjusią tvarką

Lukas Snarskis

2021-07-12, 13:35

0 komentarų
Telefonų rinka keičiasi: 5G jau dabar koreguoja nusistovėjusią tvarką

Išmanieji telefonai nuolatos tobulėja, o didžiausias progresas matomas per pastaruosius keletą metų. Gamintojai nuolat siekia pasiūlyti kuo geresnes kameras, galingiausius procesorius, o didelį žingsnį į priekį pavyko žengti ir įkraunant telefonus. Kaip bebūtų, nemažai pokyčių įnešė ir naujosios 5G technologijos atsiradimas.

5G išmaniųjų telefonų naudojimas nenumaldomai auga ir viskas krypsta į tai, kad jie pradės išstumti 4G palaikomus sprendimus. „Canalys” analitikų teigimu, šiais metais rinkai bus pateikta 610 mln. išmaniųjų telefonų, palaikančių naująją ryšio technologiją. Tikėtina, kad jų dalis pasaulinėje rinkoje sudarys 43 proc. Kitais metais tokių prietaisų bus dar daugiau ir jų dalis sieks 52 proc.

Ekspertai pažymi, kad rinka stabilizavosi ir pirmąjį šių metų ketvirtį padidėjo 5G išmaniųjų telefonų paklausa. Per pirmuosius tris šių metų mėnesius penktosios kartos tinklus palaikančių prietaisų dalis pasiekė 37 proc., o metų pabaigoje jie užims 43 proc. pasaulinės mobiliųjų prietaisų rinkos.

Viena iš didėjančio 5G telefonų populiarumo priežasčių yra ta, kad atsiranda vis daugiau įperkamų modelių ir iki šių metų pabaigos kas trečias įrenginys kainuos mažiau nei 300 JAV dolerių. Vis daugiau vartotojų renkasi 5G modelius, o kai kuriais atvejais tai daro ateičiai, tikėdamiesi, kad naujojo ryšio standarto tinklai pasižymės dar didesne aprėptimi.

Ekspertai pažymi ir tai, kad rinka atsigauna po praėjusių metų krizės. Tikimasi, kad mobiliųjų telefonų pasiūla sieks 1,4 mlrd. vienetų, o tai leis užfiksuoti 12 proc. augimą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas