Tikite „Antutu“ galios testų rezultatais? Žinomas „Android” gamintojas sukčiavo ir susilaukė bausmės

Dainius Martinkus

2021-03-17, 09:50 (atnaujinta 2023-04-11, 19:26)

0 komentarų
Tikite „Antutu“ galios testų rezultatais? Žinomas „Android” gamintojas sukčiavo ir susilaukė bausmės

Išmaniųjų telefonai gamintojai stengiasi gaminti kuo galingesnius telefonus, bet kartais, norėdami įgyti pranašumą prieš konkurentus, persistengia ar net sukčiauja sintetiniuose pajėgumo testuose. Šįkart ant šio grėblio užlipo didžiausia „Xiaomi” priešininkė „Realme“. Ji buvo pagauta klastojanti testų rezultatus, o įtarimą sukėlė naujasis kompanijos flagmanas „Realme GT“. Žinoma, tai toli gražu ne pirmas toks atvejis - praeityje buvo nuskambėję panašūs įvykiai ir su kitais mums žinomais prekės ženklais.

Dar prieš „Realme GT“ pasirodant prekyboje, kompanijos atstovai internete pasidalino informacija, kad šis telefonas „Antutu“ teste surinko 770221 balus, o tai yra žymiai daugiau, nei įprastai renka telefonai su „Snapdragon 888“ procesoriumi. Dauguma įrenginių, kurie naudoja „Snapdragon 888“ lustą, „Antutu“ teste vidutiniškai pelno apie 710000 balų - net pati šios mikroschemos gamitoja „Qualcomm“ sugebėjo surinkti tik 735439 balus. Toks „Realme GT” išsišokimas „Antutu“ komandai sukėlė įtarimą ir jie sugalvojo patys jį išbandyti, vos tik jis pasirodys prekyboje.

Bandymams buvo įsigyta pati galingiausia „Realme GT“ 12/256GB versija, kadangi RAM kiekis taip pat turi šiek tiek įtakos testų rezultatams. Bandymų metu įrenginys surinko 750000 balus, kas iš ties yra neblogai, bet tai neatitinka gamintojo deklaruojamų skaičių, Tačiau nusprendus pasiknaisioti giliau katė išlindo iš maišo.

Testų metu stebint, kaip su užduotimis susitvarko keli procesoriaus branduoliai, pastebėta, kad procesai specialiai užlaikomi tam, kad užduotį vykdytų būtent spartieji lusto branduoliai, o ne silpnesni, kurie skirti lengvoms užduotims atlikti.

Ir tai dar ne viskas. Testo metu apdorojant JPEG formato paveikslėlius pastebėta, kad jie nėra iki galo apdorojami, siekiant testą įvykdyti greičiau ir taip gauti daugiau taškų. Po apdorojimo atkūrus paveikslėlį trūksta labai daug informacijos, pats paveikslėlis pilnas juodų dėmių ir vaizdas jame neaiškus. Vartotojui šie vaizdo failai nėra rodomi, todėl to niekas ilgai nepastebėjo,

„Antutu“, atsižvelgusi į tai, kad „Realme“ sukčiauja, nusprendė anuliuoti visų jos išmaniųjų testų rezultatus trims mėnesiams. Jei „Realme“ nesiims jokių priemonių, „Realme GT“ testų rezultatai bus anuliuoti visam laikui. Žurnalistams susisiekus su „Realme“ atstovu spaudai, gautas komentaras, jog kompanija teigia nemananti pažeidusi taisykles ir šiuo metu bendradarbiauja su „Antutu“, kad išspręstų susidariusią problemą.

Tuo metu „Antutu“ komanda dirba prie naujos programos versijos „Antutu 9“, kurioje bus įdiegta papildomų funkciją, nukreiptų prieš sukčiavimą, Jei bus aptinkami sukčiavimo atvejai, programa automatiškai anuliuos to testo balus, kuriuose buvo aptiktas sukčiavimas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas