„Xiaomi“ atskleidė rinką drebinančius planus: per artimiausius metus pasieks tai, dėl ko „Huawei“ sprogtų iš pavydo

Leonardas Sindaravičius

2021-11-08, 08:25 (atnaujinta 2022-11-29, 01:57)

0 komentarų
„Xiaomi“ atskleidė rinką drebinančius planus: per artimiausius metus pasieks tai, dėl ko „Huawei“ sprogtų iš pavydo

Naujausio interviu metu Lu Weibing - vyriausias „Xiaomi“ grupės viceprezidentas bei „Redmi“ generalinis vadybininkas - atskleidė, jog netolimoje ateityje Kinijos technikos milžinė planuoja aplenkti „Apple“ ir tapti išmaniųjų telefonų rinkos lydere visame pasaulyje.

Kartu su šių ambicijų atskleidimu, jis užsiminė ir apie tai, kaip jų bus siekiama - pirmiausia „Xiaomi“ taikysis į pačios Kinijos pardavimus. Maždaug 70 proc. išmaniųjų telefonų šioje šalyje vis dar parduodami ne internetu, o fiziniu apsilankymu prekyvietėje. Per ateinančius 3 metus „Xiaomi“ žada turėti net trisdešimt tūkstančių fizinių prekybos vietų visoje Kinijoje - kol kas kompanija yra įgyvendinusi trečdalį šio tikslo. Prekybos vietos vis dar yra silpnoji „Xiaomi“ pusė - Kinijoje „BBK Electronics“ priklausančios kompanijos „OPPO“ bei „vivo“ turi žymiai daugiau specializuotų parduotuvių. Lyginant parduotuvių kiekį pasauliniu mastu „Xiaomi“ taip pat gerokai atsilieka nuo pagrindinių savo konkurenčių - „Apple“ ir „Samsung“.

Lu Weibing manymu, tikslas turi vertės ir yra reikšmingas tik tada, kai yra sunkiai pasiekiamas. Jis pridūrė, jog konkurentai fizinių parduotuvių gausos dėka geba parduoti įrenginius, prilygstančius „Xiaomi“ produkcijai, žymiai aukštesnėmis kainomis. Tai yra dėl to, jog tik fizinėse prekybos vietose galima iš tikro pamatyti ir išbandyti prietaisus - tokiu būdu lengviau įtikinti klientą, jog prekė gera, nei vien aprašant mobiliojo telefono specifikaciją internete ir tikintis sėkmės.

Tikslas gali atrodyti sunkiai pasiekiamas iš pirmo žvilgsnio, tačiau „Xiaomi“ yra žymiai arčiau „Apple“, nei atrodo - pastaroji praėjusį ketvirtį buvo antroji globalių pardavimų skaičiumi su 48 mln. parduotų išmaniųjų telefonų, tuo tarpu „Xiaomi“ sekė iš paskos su 44,4 mln. parduotų įrenginių. Lygiai prieš metus kinų gamintoja buvo aplenkusi JAV technologijų lyderę, tačiau neilgam.

Tikrasis iššūkis Kinų galiūnei bus įveikti „Samsung“ - ši pastarąjį ketvirtį pardavė net 69mln. išmaniųjų telefonų. Ir tai net nėra didžiausi jos pardavimai istorijoje - net krintant globaliems pardavimams ji geba išlikti pirmoje vietoje dėl to, kad jos įranga yra prekiaujama JAV - rinkoje, kur „Xiaomi“ nerasite nė su žiburiu.

„Xiaomi“ planus tapti dominuojančia technologijų rinkos galia iki 2024-ųjų papildo ir tikslas tais pačiais metais pristatyti bei pradėti prekiauti jos pačios sukurtu elektriniu automobiliu. Tam vos prieš mėnesį buvo įkurta atskira įmonė.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas