„Xiaomi“ niekaip neišsprendžia vienos erzinančios problemos: aiškėja, kad problema bus pastebima ir naujausiuose „Redmi“ telefonuose

Leonardas Sindaravičius

2022-02-01, 07:35 (atnaujinta 2022-12-06, 16:04)

6 komentarai (-ų)
„Xiaomi“ niekaip neišsprendžia vienos erzinančios problemos: aiškėja, kad problema bus pastebima ir naujausiuose „Redmi“ telefonuose

Artumo jutikliai yra itin maži ir juos rasti galima kiekviename išmaniajame telefone, nes jie atneša didelę naudą - jų dėka ekranas išjungiamas kuomet atsiliepiama į skambučius, taip pat jie įgalina geresnį gylio reprezentavimą nuotraukose bei telefonų naudojimą 3D skenavimui.

Dėl šių priežasčių jų veikimas yra itin svarbi modernių įrenginių dalis, tačiau „Xiaomi“ telefonai jau daugiau nei metus kenčia nuo netinkamo jų veikimo. Nors kompanija žadėjo ištaisyti šią bėdą, tikėtina, kad „Redmi Note 11“ išmaniųjų telefonų serija naudos tuos pačius, netinkamai veikiančius, jutiklius.

Skelbiama, jog „Redmi Note 11“ modeliuose sumontuoti norvegų kompanijos „Elliptic Labs“ artumo jutikliai, kurie ekspertų manymu yra ankstesnių „Xiaomi“ įrenginių sutrikimų priežastis. Kompanija žadėjo atsisakyti „Elliptic Labs“ komponentų ir vietoje jų naudoti „Minghao Sensing“ jutiklius. Dėl grįžimo prie prastesnio varianto gali būti kaltas elektronikos komponentų trūkumas ir augantis poreikis optimizuoti gamybos kaštus. To paties tiekėjo dalių naudojimas taip pat leidžia išlaikyti žemesnes įrenginių kainas.

„Xiaomi“ pasitiki „Elliptic Labs“ technologija nuo 2016-ųjų, tad šiemet šios kompanijos jutikliai, kurių veikimas paremtas dirbtiniu intelektu, bus integruojami į keturis išmaniųjų telefonų modelius - „Redmi Note 11“, „Note 11S“, „Note 11 Pro“ ir „Note 11 Pro 5G“.

Žvelgiant giliau į problemą, „Elliptic Labs“ jutikliai kartais veikia netinkamai ir negeba atpažinti, kuomet vartotojas kalba telefonu priglaudęs įrenginį prie ausies - to pasekoje galima netyčia užbaigti pokalbį, įjungti garsiakalbį ar aktyvuoti kitas funkcijas neturint tam jokios intencijos.

Pasak „Xiaomi“, „Elliptic Labs“ dirbtinio intelekto valdomi jutikliai atlieka šią funkciją tinkamai, o dirbtinio intelekto bazė leidžia šalinti trikdžius programinės įrangos pagalba, taip neva sumažinant tiek gamybos kaštus, tiek riziką, kuri kiltų naudojant įprastus techninio pagrindo jutiklius.

6 komentarų

Mi 10t po

Del sito reikalo paskutinis mano xiaomi telefonas kuri turiu. Sumokejus 600 uz rageli su tokia nesamone naudoti yra belekas

Jo

Sprendimas speciali programele tam,sprendzianti ta problema.com.ml.proximitysensorfix is google play.

Sb

Ooo taip, turiu Xiaomi POCO F3 PRO.. Visada galvojau, kad cia netycia pats neprates prie didelio telefono su ausim paspaudziu, o cia va.. Va del sito tai labai erzina sitas telefonas, siaip rasyciau 10 balu, bet vien del sitos nesamones ivertinciau 7.5

Tadas

Kalbant uztenka paspausti sonini mygtuka,uzrakinti tel ir problemos nelieka

Nesakysiu

Tikrai ne metai yra ši problema. Jau nuo redmi note 8 tokie cirkai vyksta. Ir ne tik su redmi, bet ir su xiaomi, kai gali ir lėktuvo režimą įjungti, ir dar beleką padaryti.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas