„Xiaomi“ pristatė pigiausią „13“ serijos telefoną: už 499€ pasiūlys gausybę kamerų, stilingą dizainą ir puikias specifikacijas

Lukas Snarskis

2023-02-27, 07:35

1 komentaras

Kinijos milžinė „Xiaomi“ dar praėjusių metų pabaigoje pademonstravo naujausius savo flagmanus, tačiau iki šiol jie buvo prieinami tik vietinėje rinkoje. Europiečiai šių naujienų laukia jau kuris laikas, o vakar, sekmadienį, tas laukimas pagaliau baigėsi.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Xiaomi“ pristatė pigiausią „13“ serijos telefoną: už 499€ pasiūlys gausybę kamerų, stilingą dizainą ir puikias specifikacijas

Likus dienai iki Barselonoje įvyksiančios mobilių technologijų parodos „Mobile World Congress“ savo spaudos konferenciją surengė Kinijos milžinės „Xiaomi“ atstovai. Vakar vykusio renginio metu buvo pademonstruoti naujieji „Xiaomi 13“ serijos flagmanai, tačiau tai nebuvo vienintelės bendrovės naujienos.

Apie tai, kad „Xiaomi“ ketina pristatyti „Xiaomi 13 Lite“ išmanųjį telefoną buvo kalbama jau kuris laikas, o vakar gandai virto realybe. Kinijos milžinės atstovai pademonstravo pigesnį „Xiaomi 13“ linijos modelį, kuris europiečiams bus pasiūlytas už 499 eurus.

Naujasis „Xiaomi 13 Lite“ pasiūlys 6,55 colių įstrižainės AMOLED ekraną. Čia naudojama 12 bitų panelė su „Dolby Vision“ ir HDR10+ palaikymu. Full HD+ raiškos ekranas taip pat aprūpintas 120 Hz atsinaujinimo dažniu, o jo apsauga rūpinasi „Gorilla Glass 5“ apsauginis stiklas.

Viršutinėje ekrano dalyje rasime dvigubą asmenukių kamerą. „Xiaomi 13 Lite“ aprūpintas 32 MP plataus kampo objektyvu, o antrasis sensorius – 8 MP gylio, kuris skirtas portretams. Išmaniojo telefono nugarėlėje – trys kameros. „Xiaomi“ čia įmontavo 50 MP pagrindinę kamerą, o greta rasime 8 MP plataus kampo bei 2 MP makro sensorius.

Išmanusis telefonas veiks su „Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1“ procesoriumi, o taip pat pasiūlys 8 GB operatyviosios (RAM) bei pasirinktinai 128 GB arba 256 GB vidinės atminties. „Xiaomi“ čia panaudojo LPDDR4X bei UFS 2.2 atmintines. Skelbiama, jog „Xiaomi 13 Lite“ pirkėjus pasieks su „MIUI 14“ vartotojo sąsajos versija, kuri sukurta pagal „Android 12“ operacinę sistemą.

Naujojo „Xiaomi 13 Lite“ veikimą palaikys 4500 mAh talpos baterija su 67W greituoju įkrovimu. Gamintojo teigimu, pilnai įkrauti šio modelio bateriją užtruks maždaug 40 minučių. Deja, tačiau „Xiaomi“ nepasiūlys belaidžio įkrovimo galimybės. Verta paminėti ir tai, jog šis modelis turės „Wi-Fi 6“ palaikymą, „Bluetooth 5.2“ bei NFC technologijas.

Kaip jau minėjome, pigiausias šio išmaniojo telefono modelis kainuos 499 eurus, o pirkėjai jį galės įsigyti šviesiai mėlynos, rožinės arba juodos spalvų.

1 komentarų

ignas

jau atitruko nuo realybes kinieciai.... kainas uzsikele bele kaip. jau samsung aplenke.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas