„Xiaomi“ ruošia neįprastą telefoną: gebės realybę matyti 3D akimis

LetsGoDigital

2021-02-09, 11:00 (atnaujinta 2021-04-27, 00:44)

0 komentarų
„Xiaomi“ ruošia neįprastą telefoną: gebės realybę matyti 3D akimis

Ne paslaptis, kad telefonų gamintojai kartais neriasi iš kailio norėdami nustebinti vartotojus. Išmanieji kuriami įvairių firmų, dydžių ar su neįprastomis funkcijomis. Vieni eksperimentai pasiteisina, o kiti taip ir lieka užmiršti. Šįkart mus nustebinti sugalvojo „Xiaomi“.

Remiantis šaltiniu „LetsGoDigital“, išmaniųjų telefonų gamintoja „Xiaomi“ dar 2020 m. sausio mėnesį pateikė patento paraišką Pasaulinei intelektinės nuosavybės organizacijai (WIPO) bei Hagos tarptautiniam dizaino institutui. Ir kaip bebūtų keista, paraiška buvo patvirtinta per trumpą laiką ir paskelbta viešai šių metų vasario 5 d.

Turbūt visi esame girdėję apie 3D technologiją ir anksčiau, bet ji daug dėmesio nesulaukė, nors jai ir buvo žadama sėkmė. Visi projektai kaipmat nugrimzdavo užmarštin - ar kas atsimena „Samsung“, „HTC“ ar „LG“ išmaniuosius telefonus, kurie užsidėjus specialius akinius galėdavo rodyti 3D vaizdą telefono ekrane ar pasitelkus kameras gebėti užfiksuoti 3D vaizdo įrašus? Turbūt, kad ne.

Taigi, „Xiaomi“ nusprendė laimę pabandyti pati ir sukurti, būtent tokį telefoną su 3D funkcija arba, kitaip sakant, gebantį užfiksuoti stereoskopinį vaizdą, įskaitant ir nuotraukas. Ar jiems pasiseks, kitas klausimas - 3D technologiją šiuo metu savo populiarumu stipriai lenkia virtuali bei papildyta realybe, geriau žinomos VR ir AR sutrumpinimais. Fiksuojant 3D vaizdą, jis bus įamžinamas iš 4 skirtingų kampų, viską sujungiant į vieną visumą ir taip gaunant erdvinio gylio efektą, dar žinomą kaip 3D. Kol kas dar nėra pateikiama informacijos, ar telefono bus kompketacijoje atsiras 3D akiniai.

Iš pateikto maketo galima matyti, kad naujais įrenginys neturės kameros išpjovos ar skylutės ekrane, ar net išlendančios kameros. Dėl to manoma, kad asmenukių kamera gali „slėptis“ po ekranu. Visgi labiausiai stebina tai, kad 4 kameros galinėje dalyje bus sumontuotos nugarėlės kampuose, t. y. po vieną kamera kiekviename kampe, taip sukuriant gylio efektą vaizdo įraše. Kitos dizaino charakteristikos per daug neišsiskiria, o garsumo reguliavimo ir įjungimo mygtukai tradiciškai sumontuoti dešinėje pusėje. Apatinėje briaunoje rasime USB-C lizdą, garsiakalbį, bei išnykti baigiančią 3.5 mm ausinių jungtį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas