„Xiaomi“ vadovai išprotėjo dėl telefonų įkrovimo: bandys panaudoti net ir garsą

Lukas Snarskis

2021-06-20, 10:20

1 komentaras
„Xiaomi“ vadovai išprotėjo dėl telefonų įkrovimo: bandys panaudoti net ir garsą

Itin konkurencingoje išmaniųjų telefonų nuolat verda įtempta kova tarp didžiųjų gamintojų, o neatsilikti bando ir mažesnės bendrovės. Per pastaruosius metus itin stipriai patobulėjo greitojo įkrovimo galimybės. Dėl milžiniškos konkurencijos tarp gamintojų, neabejotinai, laimi ir vartotojai, kuriems siūlomi vis modernesni ir pažangesni sprendimai.

Kartu su greituoju įkrovimu tobulėja ir belaidžio įkrovimo technologijos. Kinijos milžinė „Xiaomi“, kuri dar visai neseniai pademonstravo 200W greitojo įkrovimo sprendimą, turi didžiulių planų, o tai atskleidžia ir naujoji jų kuriama technologija. Aiškėja, jog bendrovė dirba ties krovimosi sprendimu, kuris naudoja garsą.

Pranešama, kad „Xiaomi“ pateikė patentą Kinijos nacionaliniai intelektualinės nuosavybės agentūrai (CNIPA), o būtent tai ir atskleidžia nemažai įdomios informacijos, kuri susijusi su kuriamu sprendimu. „Xiaomi“ kuriama technologija naudotų garsą bei keletą kitų komponentų tam, jog būtų įkraunamos išmaniųjų telefonų baterijos.

Remiantis patentuose pateikiama informacija, ši technologija leistų įkrauti išmanųjį telefoną neprijungiant jo prie tiesioginio elektros šaltinio. Teigiama, kad šis sprendimas leistų aplinkoje esančius garsus paversti į mechaninę vibraciją. Tuomet elektroninis prietaisas paverstų šią mechaninę vibraciją į kintamąją srovę, o pastaroji būtų konvertuota į nuolatinę srovę. Visam šiam procesui būtų panaudotas energijos keitimo įrenginys.

Ir nors patente pateikiame informacija atrodo išties įdomiai, tačiau tai nereiškia, kad „Xiaomi“ ketina kažką panašaus pasiūlyti jau artimiausiu metu. Kol kas išlieka nežinoma ar Kinijos gamintojas apskritai ketina pademonstruoti tokią įkrovimo technologiją. Kaip bebūtų, jeigu tai ir įvyktų, iki šio sprendimo panaudojimo kasdienybėje dar turėtų būti nueitas tikrai ilgas kelias.

Priminsime, jog visai neseniai „Xiaomi“ pristatė 200W greitojo įkrovimo technologiją, kuri žinoma kaip „HyperCharge“. Ir nors šis sprendimas jau buvo pademonstruotas viešai, tačiau išmaniuosius telefonus jis pasieks, greičiausiai, tik kitais metais, o gal ir dar vėliau.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas