Klausimas, kuris neduoda ramybės kiekvienam ieškančiam naujo telefono - pirkti vidutinės klasės modelį ar prieš keletą metų išleistą flagmaną?

Lina Snarskienė

2024-09-19, 17:55

1 komentaras

Jei naujam „Android“ telefonui galite išleisti apie 500 eurų, turite dvi galimybes - arba pirkti visiškai naują vidutinės klasės telefoną, arba seną, prieš kelerius metus išleistą flagmaną. Abi galimybės turi savų privalumų ir trūkumų, todėl štai kaip tarp jų apsispręsti.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
Klausimas, kuris neduoda ramybės kiekvienam ieškančiam naujo telefono - pirkti vidutinės klasės modelį ar prieš keletą metų išleistą flagmaną?

Jei naujam „Android“ telefonui galite išleisti apie 500 eurų, turite dvi galimybes - arba pirkti visiškai naują vidutinės klasės telefoną, arba seną, prieš kelerius metus išleistą flagmaną. Abi galimybės turi savų privalumų ir trūkumų, tačiau rasti tinkamiausią variantą gali būti ganėtinai sudėtinga užduotis.

Niekam ne paslaptis, jog naujausi modeliai dažniausiai turi ir pačias naujausias funkcijas, taip pat ir ilgesnį programinės įrangos palaikymą. Tačiau anksčiau išleisti ir dabar jau mažiau kainuojantys flagmanai gali pasiūlyti savo privalumų.

Priežastys pirkti naują vidutinės klasės telefoną

Pirmiausia apžvelkime pagrindines priežastis, kodėl verta rinktis naują vidutinės klasės telefoną, o ne senesnį flagmano modelį.

  • Baterijos veikimo laikas bus ilgesni

Jei esate iš tų, kurie nekenčia, kai reikia įkrauti telefoną, ir norite, kad jis tarnautų kuo ilgiau, visiškai naujas vidutinės klasės telefonas jums bus kur kas naudingesnis nei tokios pat talpos senesnis flagmanas.

Kodėl? Todėl, kad išmaniuosiuose telefonuose ir kituose išmaniuosiuose prietaisuose naudojamų ličio jonų baterijų galiojimo laikas yra ribotas ir per maždaug trejus metus jos sugenda tiek, kad sukelia nepatogumų. Nesvarbu, kaip gerai prižiūrite savo prietaisą, išmaniųjų telefonų baterijos neišvengiamai silpsta.

Tai reiškia, kad net jei perkate vos dvejų metų senumo flagmaną, jo baterija jau gerokai nusidėvėjo ir neišlaikys tiek energijos, kiek vidutinės klasės telefonas su nauja baterija.

  • Jis ilgiau gaus programinės įrangos atnaujinimus

Nors tiesa, kad „Android“ flagmanų telefonai paprastai gauna ilgesnį programinės įrangos palaikymą nei pigesnės alternatyvos, naujas vidutinės klasės telefonas vis tiek bus palaikomas ilgiau vien todėl, kad jis bus tiekiamas su naujausia programinės įrangos versija ir kelerius metus gaus atnaujinimus.

Kita vertus, senas senesnis telefonas greičiausiai jau yra gavęs didžiąją dalį planuotų naujinimų, todėl jis nebus palaikomas labai ilgai. Tai reiškia, kad išmanusis negaus naujausių programinės įrangos funkcijų ir saugumo pataisymų, kuriuos gaus naujas vidutinės klasės telefonas.

  • Jam suteikiama garantija

Pirkdami naują telefoną esate ramūs, kad jam suteikiama gamintojo garantija, o daugumai žmonių tai daug svarbiau nei geriausios funkcijos ar šaunus dizainas.

Be to, jei atsitiktų taip, kad sugadintumėte telefoną, naujesnį modelį gali būti lengviau suremontuoti, labiau tikėtina, kad bus galima įsigyti atsarginių dalių nei senesniui telefonui, kurio gyvavimo ciklas jau baigiasi. Taip pat nepamirškite, kad flagmano telefono remontas yra brangesnis, nes jame naudojamos aukščiausios kokybės medžiagos ir nestandartinės dalys.

Priežastys pirkti seną flagmaną

Įsigyti naują vidutinės klasės telefoną iš tiesų yra įtikinama, tačiau senesni flagmanų įrenginiai vis dar turi tam tikrų gudrybių rankovėse. Štai priežastys, dėl kurių verta vietoj jų griebti vieną iš jų.

  • Geresnės nuotraukos ir vaizdo įrašai

Jei esate socialinis drugelis ir mėgstate daryti daug nuotraukų ir vaizdo įrašų, kuriuos norite skelbti socialiniuose tinkluose arba dalytis su draugais ir šeima, labai tikėtina, kad senas flagmanas pasirodys kur kas naudingesnis nei naujas vidutinės klasės ar biudžetinis telefonas. Taip yra todėl, kad flagmano kamera greičiausiai turės didesnį vaizdo jutiklį, optinį vaizdo stabilizavimą ir geresnę automatinio fokusavimo funkciją.

Tiesa, vidutinės klasės telefonai iš tiesų kasmet vis geriau atlieka kompiuterinę fotografiją, todėl norint daryti geras nuotraukas nebereikia pirkti flagmanų. Tačiau programinės įrangos tobulumas gali kompensuoti aparatinės įrangos trūkumus tik iki tam tikros ribos. Sudėtingomis apšvietimo sąlygomis flagmano kameros sistema beveik visada bus pranašesnė.

  • Procesoriui imlios programos ir žaidimai veiks geriau

Kol atliekate pagrindines užduotis, pavyzdžiui, skambinate, rašote žinutes, naršote internete ar slankiojate socialinėje žiniasklaidoje, jūsų patirtis šiuolaikiniame vidutinės klasės telefone greičiausiai niekuo nesiskirs nuo patirties flagmano telefone. Kaip ir flagmanai, vidutinės klasės telefonai kasmet tampa vis galingesni, nes bendrovės konkuruoja dėl didesnės vertės.

Tačiau jei nuspręsite išnaudoti visas telefono galimybes atlikdami sudėtingas užduotis, pavyzdžiui, vaizdo įrašų redagavimą arba žaisdami daug grafikos reikalaujančius mobiliuosius žaidimus, vidutinės klasės telefonas daug dažniau perkais, vėluos, strigs ir greičiau išsikraus baterija.

Tikėtina, kad flagmano telefone bus galingesnis ir našesnis lustas, daugiau RAM, greitesnė atmintis ir labiau optimizuota programinė įranga. Visa tai kartu padeda užtikrinti nuolatinį našumą net ir esant įtemptoms sąlygoms. Paprastai tariant, jūsų telefonas galės atlaikyti viską, ką jame paleisite.

  • Jis turi aukščiausios klasės aparatinę įrangą ir įmantrias funkcijas

Žmonės, perkantys vidutinės klasės telefonus, paprastai yra labai jautrūs kainai ir visų pirma ieško vertės. Dėl šios priežasties gamintojai, kurdami tokius telefonus, dažnai dirba su labai mažu biudžetu ir turi atsisakyti visų šaunių funkcijų, kurias esame įpratę matyti flagmanuose. Kitaip tariant, gausite telefoną, kuris veikia, kaip tikimasi, ir gali atlikti kasdienes užduotis, bet tai ir viskas.

Priešingai, flagmanuose stengiamasi suteikti išskirtinę patirtį ir kartu būti funkcionaliems. Tai reiškia, kad galite gauti tokias funkcijas kaip speciali teleobjektyvo kamera portretinėms nuotraukoms, kokybiškesnis vibracijos variklis, užtikrinantis geresnį pojūtį, ryškesnis ir didesnės raiškos QHD ekranas su geresnėmis spalvomis ir matymo kampais, stiklinė nugarėlė su belaidžiu įkrovimu, tvirtesnis korpusas, geresnis dizainas ir daugiau priedų.

Daugumai žmonių šios funkcijos nėra būtinos, tačiau atsižvelgiant į tai, kiek daug naudojame telefonus ir pasikliaujame jais atlikdami kasdienes užduotis, jas turėti išties malonu. O jei esate technologijų žmogus, kaip ir aš, jus neabejotinai sudomins tokios gudrios funkcijos kaip „Galaxy S23 Ultra“ modelyje esantis „100X Space Zoom“ ar„Pixel 8 Pro“ temperatūros jutiklis, o galbūt „Nothing Phone 2“ nugarėlę puošianti „Glyph“ sąsaja.

Nauji vidutinės klasės telefonai daugumai pirkėjų kelia mažiau rūpesčių

Daugumai žmonių naujo vidutinės klasės telefono pirkimas yra kur kas geresnis pasirinkimas nei seno flagmano pirkimas vien todėl, kad pirmieji kelia mažiau rūpesčių. Labiau nei bet ko kito vidutinis žmogus nori, kad jo telefonas tiesiog veiktų taip, kaip tikimasi, ir nesukeltų bereikalingų problemų.

Senas flagmanas gali turėti geresnę kamerų sistemą, geresnę aparatinę įrangą ir daugiau galios, tačiau šių savybių negalėsite įvertinti, jei dėl prasto baterijos veikimo laiko telefoną turėsite įkrauti du kartus per dieną arba negalėsite jo sutaisyti sugedus stingant atsarginių dalių.

1 komentarų

Vv

Mūsų šalis yra kaimas. Daug paslaugų mūsų GSM tiekėjai neteikia, nors telefonai gali. Todel brangiausi
neturi prasmės, mokam už funkcijas, kurių negalėsim naudot:)) nebent nuvyksim į JAV ar pn.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas