Dar vienas smūgis Kremliaus propagandai: grupuotė „Anonymous“ perėmė TV transliacijų valdymą ir pasiuntė žinutę visiems rusams

Lukas Snarskis

2022-03-07, 12:25 (atnaujinta 2022-03-07, 12:38)

4 komentarai (-ų)
Dar vienas smūgis Kremliaus propagandai: grupuotė „Anonymous“ perėmė TV transliacijų valdymą ir pasiuntė žinutę visiems rusams

Kruvina Rusijos invazija į Ukrainą tęsiasi jau daugiau nei savaitę, tačiau palaužti ukrainiečius – gerokai sudėtingesnė užduotis nei Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tikėjosi. Daugelis šalies gyventojų mūru stoja už savo šalies ir miestų sienų ir gina kiekvieną Ukrainos centimetrą.

Ne ką aktyvesnė kova vyksta internetinėje erdvėje, kur programišiai nuo pat karinės invazijos pradžios atakuoja įvairius Rusijos ir Baltarusijos valdžios tinklalapius. Anoniminė programišių grupuotė „Anonymous“ sudavė dar vieną smūgį rusams, šįsyk nulauždama vaizdo transliavimo paslaugas bei televiziją.

Remiantis pranešimais, įsilaužimas įvyko į srautinio perdavimo paslaugas ir Rusijos televizijos naujienų kanalus. Ankstyvą pirmadienio rytą buvo paskelbta apie „didžiausią kada nors matytą anoniminę operaciję“, kurios metu buvo perimta „Russia 24“, „Channel One“ ir „Moskva 24“ kanalų kontrolė.

Tokią informaciją patvirtino ir „The Kyiv Independent“, kurie pasidalino žinute socialiniame tinkle „Twitter“.

„Programišių grupė „Anonymous“ pertraukė Rusijos valstybinės televizijos programas, pateikdama filmuotą medžiagą apie plataus masto Rusijos invaziją į Ukrainą bei paskleidė antikarinę žinią“, - teigiama įraše.

Vietoje įprastinių transliacijų, rusams buvo rodomi vaizdai iš Ukrainoje vykstančio karo, kuris tęsiasi jau 12 dienų. Verta paminėti ir tai, jog filmuotos medžiagos pabaigoje buvo pasiųsta žinutė visiems rusams, kurioje raginama netylėti ir pradėti priešintis karui, kurį pradėjo šalies prezidentas Vladimiras Putinas.

4 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas