„Samsung“ ruošiasi netikėtam žingsniui: pozicijas televizorių rinkoje sieks sustiprinti pasitelkiant konkurentų pagalbą

Arnas Balčiūnas

2023-05-24, 15:29

0 komentarų

„Samsung“ gal ir yra stambus televizorių gamintojas, tačiau jie negamino OLED modelių nuo 2015 m. Bendrovė pagrindinį akcentą suteikė savo QLED panelėms, kurios tiek savo kaina, tiek kokybe yra daug artimesnės LCD ekranams.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Samsung“ ruošiasi netikėtam žingsniui: pozicijas televizorių rinkoje sieks sustiprinti pasitelkiant konkurentų pagalbą

Pietų Korėjos milžinė taip pat sparčiai plėtoja savo „microLED“ technologiją, kuri vaizdo kokybės prasme vertinama kaip pranašesnė už OLED, tačiau vis tiek yra pernelyg brangi ir prieinama tik su didžiausiomis įstrižainėmis.

Panašu, kad dabar „Samsung“ nori suteikti daugiau laiko „microLED“ technologijos brendimui ir sieks padengti premium rinkos segmentą OLED televizoriais. O tam pasiekti bendrovė kreipėsi į savo kaimynę Pietų Korėją.

Remiantis „Reuters“ pateikiama informacija, „Samsung“ ir LG sudarė sutartį, pagal kurią pastaroji 2024 m. pristatys 2 mln. 77 ir 83 colių aukštos klasės OLED panelių, 2025 m. – 3 mln., o 2026 m. – 5 mln. Šiuo metu apie 50 proc. OLED televizorių rinkos priklauso LG ir 26 proc. – „Sony“. „Sony“ savo paneles taip pat gauna iš LG.

Viena iš priežasčių, kodėl „Samsung“ taip drastiškai keičia savo strategiją, tikriausiai yra iš Kinijos ateinanti arši konkurencija LCD segmente ir „Samsung“ ne itin geri 2023 m. pirmojo ketvirčio rezultatai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas